Skellefteå-relaterat

I brist på andra nyheter så passar jag på att trycka in litegrann hur det gått för våra Skellefteå-bekantingar på andra sidan pölen så här långt.

Joacim Eriksson har spelat elva matcher för Utica Comets och har öppnat halvknackigt. Eriksson har en räddningsprocent på 89,2% och är som det ser ut långt ifrån en NHL-plats.

För spelskicklige backen David Rundblad så har säsongen inte heller börjat på trevligaste sätt. David har bara varit ombytt sju matcher den här säsongen och har fått begränsat med speltid trots att David varit uppe i NHL under hela säsongen. Han är med i Phoenix trupp men får inte den speltiden han behöver. Kanske borde man försöka öppna för en trade?

Adam Larsson har fått okej med förtroende hos New Jersey Devils som öppnat dåligt överlag. Larsson har gjort okej ifrån sig och noterats för tre poäng på 17 matcher. Kan kräva lite mer från Adam som har potential att vara en av New Jerseys tongivande backar.

Petter Granberg har spelat 13 matcher för Toronto Marlies och har noterats för ett mål. Granberg är väl inte känd för att ösa in poäng men enligt rapporter så har han inte uppnått förväntningarna. Jag hade trott att Granberg skulle gå direkt in i Maple Leafs och NHL, den defensivt skicklige backen har mycket att bevisa.

Tim Erixon är väl den som börjat säsongen bäst egentligen då han dominerat i AHL fram till i veckan då han blev uppkallad till Columbus. Har ännu inte säsongsdebuterat i NHL men är enligt min mening fullt redo.

Oscar Lindberg som fick MVP-priset i SHL-slutspelet förra året har snittat en halv poäng per match för sitt Hartford Wolf Pack. Lite synd att Lindberg inte fått göra mer poäng då jag skulle vilja se honom få chansen i NHL. Inför och under försäsongen var jag fullt övertygad om att Oscar skulle få chansen i New York Rangers.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *