Vinst i hemmapremiären.

Det var egentligen aldrig något snack om saken, Skellefteå gick ut och visade att man är att räkna med även detta år och Modo visade precis vad alla tippat, att man kommer att tillhöra botten. 6-2 är siffror som lika gärna hade kunnat vara 11-0. Årets Modo är tyvärr ett av dom sämre lagen jag sett sedan SAIK gick upp i högstaligan. Om det beror på att det är tidigt på säsongen vet jag inte, men man kan inte se såhär ointresserade ut när man spelar i SHL.

Om man kollar på Skellefteå och vad dom gjorde bra så finns det faktiskt ganska mycket som jag tar med mig positivt när jag traskar hem denna lördags-afton. Dels så börjar spelet i numerärt överläge att se mycket bättre ut, man börjar hitta varandra och stundtals så bjöd man på en fantastiskt uppvisning. Kirill Kabanov är en spelare som idag var väldigt bra, blivande publikfavorit? Passningen fram till Erik Forssells andra mål höll högsta klass. En annan sekvens som höll högsta klass var spelet som ledde fram till Erik Forsells första mål, Skellefteå lät pucken gå mellan varandra med snabba, precisa direktpassningar och det hela avslutades med magnifik passning från Axel Holmström till en fristående lagkapten på bortre stolpen.
En annan spelare som börjar trappa upp, efter en ganska trög start, är Martin Sevc. Idag visade tjecken varför han är en publikfavorit i vilken klubb han än kommer till. Under ett byte så fick två rödklädda tugga sarg, vilket inte verkade uppskattat då det retade upp dem till den grad att dom försökte leda Sevc in i ett slagsmål men den rutinerade backen gled bara ifrån dom med ett stort flin. Det är inte värt att ta det där slagsmålet i andra omgången med en så stor ledning, något som visar på mognad och lagmoral.

Nu väntar Linköping här närmast, ett Linköping som i skrivande stund har 1-4 borta mot HV71 och om allt klickar i det östgötska laget så kan man bli ett hot om guldet. Så det blir en spännande och förhoppningsvis mer underhållande match än vad vi idag fick åskåda.

Utropstecken i SAIK! Axel Holmström, född -96 och en sådan mognad i spelet. Här har Skellefteå sin nästa stjärna. Får Axel fortsätta med denna utveckling och med detta förtroende från tränarna så tror jag att hans resa blir oerhört spännande.
Frågetecken i SAIK? Sebastian Aho, nu kanske ni tycker det är konstigt att jag tar med en spelare som inte ens var med idag. Men att Sebastian Aho inte går in på 8 backar har jag svårt att förstå. I mina ögon så är Aho lagets främste offensive back och när Wallsson säger att det handlar om konkurrenssituation så höjs mina ögonbryn.

Utropstecken i Modo! Linus Ullmark, i ett likblekt Modo så var det endast Ullmark som åtminstone försökte. Blev utbytt av sina tränare vid 5-0 och det var nog ett klokt val att inte förstöra hans självförtroende helt och hållet.
Frågetecken i Modo? Kyle Flanagan, förra året hade Modo hajpade T.J Hensick. I år så är det denna transatlant som blivit värvad för att bära laget. Av vad han visade upp idag så finns det ingenting som pekar mot att han är den spelare Modo behöver. Måste steppa upp, betydligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *