Lehtonen snart på is igen.

Goda nyheter från Skellefteå AIK. Lagets, på förhand, största stjärna Mikko Lehtonen är snart tillbaka i spel. Om allt går som planerna så kommer den finske eleganten att gå på is nästa vecka och kan alltså, om inget bakslag kommer, debutera redan i slutet av nästa vecka. Skellefteås PP har hittills sett helt okej ut, stundtals till och med väldigt bra, och med Mikko så kommer lagets PP att nå en ännu högre dimension.

Alla kommer väl ihåg värvningen av Ryan Vesce, spelaren som skulle bli något utöver det vanliga men blev… En flopp, och då är jag oerhört mild i mitt omdöme.
Hur som helst så gjorde Vesce förra året stor succe i det kroatiska KHL-laget Medvescak Zagreb, då han noterades för 35 poäng på 54 matcher. Inför denna säsong så flyttade Vesce från Zagreb, Kroatien till Dinamo Minsk, Vitryssland och på de fem inledande matcherna i årets KHL så har amerikanen stått för fem poäng (2+3).
Insåg han efter sejouren i SAIK att han var tvungen att börja tänka på sitt midjemått och sin kondition? Verkar så…

Det var endast 5016 personer på plats i Skellefteå Kraft Arena när laget spelade mot Modo. En siffra som jag hoppas och tror kommer bli bättre nu på Torsdag när Roger Melins Linköping kommer till schtaan. Jag misstänker att många varit lite skeptiska till årets lagbygge och bortskämda med total dominans efter de två senaste säsongerna och därför tagit valet att stanna hemma framför tvn för att först se hur laget står sig i år, och sedan komma till Templet när laget vunnit några matcher.
Men jag räknar med betydligt högre siffra än 5016 på Torsdag. Visst kan vi i alla fall hoppas på minst 5500? Väl mött!

Robin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *