Guldtippade Växjö gästar ikväll serieledarna Skellefteå Kraft Arena.

Inför säsongen så tippades Växjö att vinna sm-guldet av majoriteten av de andra lagen i SHL och det med all rätt. Man har en oerhört stark trupp med spets, styrka och fart. En kombination som är livsfarlig för alla motståndare i årets SHL.

Längst bak så har man Nihlstorp och Steen, som kanske är seriens bästa målvaktspar, och bland backarna så hittar man mängder av kvalitet och styrka. Noah Welch som i HV71 var rätt blek har i Växjö vuxit ut till en defensiv jätte som laget kan falla tillbaka på kväll efter kväll.
Framåt så finns det även där mängder av kvalitet och då tänker jag allra främst på Robert Rosén, Tuomas Kiiskinen och Patrik Lundh, men även om man skulle bortse från dem så finns det stor rutin och skicklighet i forwardsleden.

Skellefteå kommer ikväll att ändra lite i formationerna om man går efter hur träningen såg ut. Andrew Calof lämnar sin radarpartner Pär Lindholm och flyttas upp till förstalinan där han kommer att spela ihop med Rob Schremp och Oskar Sundqvist. Mikko Lehtonen går in med Zackrisson och Petterström medans Kabanov tar Calofs plats med Pär Lindholm och Adam Pettersson.

Notera att ingenting kring hur dom formerar laget ikväll är klart, men räkna med dessa uppställningar!

Matchtips? 4-3 till Skellefteå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *