SHL och Liiiga dominerar CHL.

När CHL nu går in i kvartsfinal-spel så är det fyra svenska och fyra finska lag som delar på de åtta platserna som är kvar i slutspelet. Ett kvitto på att Europas bästa ishockey (Ja, förutom Ryssland såklart) spelas längst upp i norra världsdelen.

Skellefteå AIK kunde ikväll avancera till kvartsfinal mot Linköping efter att ha stått för en imponerande vändning. Först nere i Jyväskylä där man i sista perioden hämtade igen 5-1 till 5-4 och på så sätt gav sig själva chansen att vända den här matchserien. En chans som såg ut att rinna ut i sanden då gästerna från Finland hade ledningen med 2-1 och totalt 7-5 med endast två minuter och fyrtio sekunder kvar av den tredje perioden. Men efter en mäktig forcering så lyckades serieledarna i SHL att göra de två mål som krävdes för att ta matchen till förlängning. Först ett viljemål av Oskar Sundqvist som krigade hårt framför buren och sedan, med endast arton sekunder kvar, Pär Lindholm som styrde in pucken i nät vackert framspelad av sin radarpartner Andrew Calof.
Väl i förlängningen så var det Skellefteå som hade krafterna och viljan att anfalla och man skapade två riktigt heta lägen men matchen gick till straffar och väl där så fick Mikko Lehtonen kliva fram som en liten matchhjälte. Kul för Mikko som såg väldigt spelsugen ut ikväll och faktiskt betydligt piggare än de senaste matcherna han spelat.