Skellefteås laguppställning i kvällens viktiga match.

Målvakter: Erik Hanses, (Jesper Eriksson)

Första femman: Tim Heed, Martin Sevc; Martin Lundberg, Erik Forssell, Pontus Petterström

Andra femman: Sebastian Aho, Fredrik Lindgren; Kirill Kabanov, Patrik Zackrisson, Adam Pettersson

Tredje femman: Erik Andersson, Niclas Burström; Andrew Calof, Pär Lindholm, Oskar Sundqvist

Fjärde femman: Arvid Lundberg, Axel Holmström; Mikko Lehtonen, John Norman, Daniel Widing

Skellefteå har tre raka förluster och man har inte alls gått att känna igen de senaste matcherna. Något som måste ge extra energi till kvällens match, man kan inte och bör inte vara nöjda med vad man presterat på senaste tiden.

Det finns många saker som inte har stämt men de tre mest uppenbara bristerna har varit målvaktsspelet, boxplayspelet och effektiviteten framåt.

Sedan Markus Svensson fick kliva av isen vid CHL-matchen mot JYP så har Erik Hanses varit Skellefteås burväktare och även om Hanses har stått för godkända insatser så saknas ändå dom där riktigt matchavgörande räddningarna. Erik tar skotten som han bör ta, men de där skotten som en matchvinnande målvakt måste ta har han haft stora problem med. Statistiken talar även den sitt tydliga språk, på 5 starter så har han endast 1 vinst och anonyma 86.46% i räddningsprocent. Näst sämst av alla målvakter som startat mer än två matcher i hela SHL. Vad händer om Markus Svenssons skada är värre än befarat?

I boxplay så är man det sämst rankade laget i hela SHL och man släpper in mål i vart fjärde boxplay. För att nå långt även i år så måste man förbättra sig, markant.

Effektiviteten har varit ett problem sedan starten av serien. Skellefteå AIK har många matcher matat skott på motståndarna och skapat mäktigt tryck men utan utdelning. Något som till slut straffar sig då motståndarna kanske sätter två-tre kontringar och vinner fastän man är utspelade.

Kvällens match då? Jag tror tyvärr att Skellefteå återigen förlorar, känslan är att man kommer att komma ut i ett ursinnigt tempo men inte få in pucken. Så Örebro vinner kvällens match, inte välförtjänt men dom vinner. 2-3 till ÖHK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *