Mäktig stämning när Växjö i afton kommer på besök.

När Växjö Lakers i afton gästar Skellefteå Kraft Arena så gör man det inför säsongens kanske mäktigaste stämning när den lokala klädbutiken Local Store anordnar en stor fest och butiken har bokat över 300 sittplatser på kortsidan mittemot North Power. Dessa ~300 killar, iklädda likadana tshirts, kommer att hjälpa North Power och tillsammans skapa en mäktig ljudkuliss. Anförda av Victor Book och Emil Edström, två lokala legender inom ishockeyn och kroglivet, så kommer man att göra sitt allra bästa för att sjunga ut Växjö ur arenan. Undertecknad skall också delta i detta evenemang och kommer alltså inte att liverapportera denna match. Första och sista gången denna säsong som jag missar det, dont worry!

Växjö Lakers har på förhand övertaget då man fått förbereda sig betydlit bättre än Skellefteå som igår spelade ett derby i Luleå. Gästerna från Småland anlände faktiskt till Västerbotten redan igår förmiddag och genomförde under fredags-eftermiddagen ett träningspass i den kalla C-Hallen. Här kommer diskussionen om back-to-back möten att återigen skapa rubriker då ett lag spelar till klockan 22 dagen före medans det andra laget får ladda två dagar. Inte alls rättvist men för Skellefteå så gäller det bara att åsidosätta förutsättningarna och gå ut på isen med samma inställning och fart som har varit så lyckosamt de tre senaste matcherna.
I Skellefteå så stämmer det mesta nu och det är egentligen bara förstakedjan med Mikko, Forssell och Lindholm som fortfarande inte riktigt klickat. De övriga tre kedjorna har hittat en bra kemi och då tänker jag främst på Pettersson, Zackrisson och Kabanov som har varit lagets genomgående bästa formation den senaste tiden. Framförallt Zacke och Kabanov har visat sig från sina bästa sidor och är ett ständigt hot mot motståndarlagets försvar.

Jag tror att Skellefteå vinner med två mål och man gör det inför en exalterad hemmapublik där North Power tillsammans med nämnda Book och Edström kommer att skapa en stämning utöver det vanliga.

Killarna på Local Store (Johnny Hedlund och Alexander Nordlund) gör ett fantastiskt jobb som anordnar ett evenemang som detta och man har den senaste tiden plockat in massvis av snygga t-shirts med Skellefteå AIK anspelningar. Gå in och kika där vettja. Kanske gubben förtjänar en ”Pappa vad är silver?” ”Jag vet inte, vi bor i Skellefte” tisha i julklapp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *