Uppdatering med mål och periodsammanfattning här på bloggen. Skellefteå AIK – Linköping 4-4 (6-5)

0-1 (9.02) Jonas Almtorp (Oscar Sundh, Gustav Forsling)
Ett riktigt snyggt mål där Almtorp tar fast pucken med skridskorna när han får ett pass snett bakifrån, på efterföljande friläge så gör LHC-spelaren inga misstag utan sätter den mellan benen på Hanses.
1-1 (13.24) Daniel Widing (Oskar Sundqvist)
Widing skjuter in pucken mot mål från en position bakom förlängda mållinjen och via någon/något framför målet så studsar den in.

Period 1
En jämn period där hemmalaget haft fler heta lägen. Matchen håller dock vanlig CHL-klass d.v.s lägre tempo än en vanlig SHL match. Ingenting för den som vill se bra hockey alltså. Men det märks att  det finns lite hat mellan lagen och det har delats ut ett par tjuvnyp. Värsta busarna såhär långt Rahimi, McDonell och Sevc.
Bäst såhär långt i hemmalaget har kedjan med Widing, Sunken och Pär varit.

2-1 (33.47) Fredrik Andersson (Gustav Forsling, Kent McDonell)
Ett skott från blå som styrs just framför mål och LHC har nu kvitterat i den totala ställningen!
2-2 (38.08) Oskar Sundqvist (Pär Lindholm, Fredrik Lindgren)
Ett mycket bra byte från Skellefteås hittills bästa kedja som avslutas med att Sundqvist kan direktskjuta in pucken från blålinjen. Såg inte helt otagbart ut!

Period 2
Den andra perioden domineras av Skellefteå och man skapar flertalet bra byten i Linköpings zon. Något oväntat var det alltså när LHC gjorde 1-2 men hemmalaget kunde resa sig och kvittera i slutet när Oskar Sundqvist direktsköt från blå.
Sunkens kedja fortsätter att vara den klart bästa formationen och skapar tryck i nästan varje byte.

3-2 (50.17) Martin Lundberg (Niclas Burström, Pontus Petterström)
Niclas Burström avlossar ett skott från blå som Martin kan styra in från nära håll. Linköping måste nu göra två mål för att få till en förlängning eller tre mål för att vinna matchen och avancera till semifinal.

3-3 (54.54) Jacob Micflikier
I spel 4 mot 3 så sätter Micflikier pucken direkt efter tekning och vi har en spännande avslutning av matchen.

3-4 (58.58) Broc Little (Gustav Forsling, Magnus Johansson)
Matchen är kvitterad efter att Little slagit in ledningspucken efter en retur från Hanses. Förlängning väntar!

Period 3
En period där Skellefteå öppnar starkast men som Linköping växer in i och efter ett matchstraff på Adam Pettersson så dominerar man slutet totalt och lyckas även att sätta två kassar under det powwerplayet. Nu väntar tio minuters förlängning.