JVM-snack med Axel & Aho efter matchen plus mer sagt från omkl.rummet!

Efter kvällens straffseger mot Linköping och avancemang till CHL-semifinal mot Luleå så träffade bloggen Skellefteås två JVM-spelare nere i omklädningsrummet.
Det var en lättad Axel Holmström som berättade att han i Söndags fick det inofficiella beskedet från Grönborg att han var uttagen till årets trupp:
– Även om jag haft en bra känsla så var det en lättnad att få det bekräftat. Jag har haft ett snack med Grönborg på telefon och jag vet ungefär hur han ser på mig. Även om jag inte fått veta något så känns det som att jag kommer få fortsätta spela med dem jag spelat med nu i senaste turneringen och isånafall så blir det med Nylander (Modo) och Lindblom (Brynäs) eller Kempe (Modo). Givetvis ska det bli riktigt häftigt.
Som avslutande fråga så fick Axel svara på om han kunde lova JVM-guld, det tog bara någon sekund så sa han med bestämd röst:
– JVM-guld! Det kan jag lova!

Bloggen träffade även Sebastian Aho som har spelat riktigt, riktigt bra ishockey sedan han hamnade i backpar med Fredrik Lindgren.
– Ja det har känts riktigt bra och vi hjälper varandra och peppar varandra på isen. Jag försöker att hänga med ”Gammgubben” men det är ju inte alltid så lätt, säger Aho och skrattar.
Sebastian har i de senaste turneringarna inför JVM spelat bra och Grönborg sa i deras senaste samtal att ”Sebbe” skulle fortsätta med det han är bra på och tro på vad han gör:
– Grönborg sa att jag skulle tro på mig själv och det känns bra att få spela sin egen hockey. Det är okej att göra några misstag bara man spelar som man ska och det är riktigt skönt att veta det.

– Det ska bli riktigt häftigt att spela i Kanada. Redan i somras när biljetterna släpptes så märkte man intresset då dom var slutsålda nästan direkt. Det blir en riktigt barndomsdröm som går i uppfyllelse! Sebastian Aho som ser framemot att åka över till Kanada och JVM.

Ja Sevc gick av tidigare men det var bara en säkerhetsåtgärd, han spelar på Torsdag. Det gör Heed också.
Hans Wallson om sina två topp-backar.

– Jag har mycket ont men nu ska jag åka hem till Ryssland ett tag och låta mamma ta hand om mig.
Kirill Kabanov som kom stapplandes i korridorerna efter matchen.

Jag kollar aldrig upp hur spelarna lägger sina straffar för då är det lätt att låsa sig vid en viss grej, jag försöker att läsa situationen i stället.Erik Hanses som fick kliva fram som matchvinnare i straffläggningen.

– Jävligt skönt att vara tillbaka. Det är ju här man vill vara!
Anton Lindholm som gjorde sin första match efter utlåningen till Malmö Redhawks.

Men jag har haft en bra tid där nere i Malmö och fått spela mycket. Det är en bra förening och allt runtomkring håller SHL-klass och det känns som att dom i år har en mycket bra chans att gå upp.
Anton Lindholm igen.

Ja det är ju lite så i jul-tider. När pengarna inte räcker till så får man leta sig till extra-arbeten. Så jag hoppade in lite extra som bagare och gjorde lite dammsugare som dom sålde på matchen idag.
En skämtsam Markus Svensson som igår bakade dammsugare till kiosk-försäljningen på dagens match.

– Givetvis hade man velat vara med och spela men nu får jag ta en hård träningsvecka här hemma istället.
Niclas Burström som inte blev uttagen till Tre Kronors trupp till Channel One Cup nästa vecka.

– Vi får hoppas att det blir mer folk när vi möter Luleå men jag tycker ändå de som var här ikväll gjorde det bra och de förtjänar beröm.
Martin Lundberg som ville berömma de som ikväll letat sig till matchen och ett extra beröm till de få men tappra i North Power.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *