Kan Skellefteå förlänga sviten eller blir Brynäs det lag som sätter stopp för Sveriges bästa lag?

När de regerande mästarna i Lördags slog Frölunda på bortaplan så satte man även nytt klubbrekord med sex raka vinster efter full tid. Och det är ingen slump att det rekordet slås för just nu så är Skellefteå AIK utan tvekan det bästa laget i svensk ishockey med sin fartfyllda offensiv och klockrena defensiv. Och det är just den mixen av bra hockey i båda riktningarna som är lagets största styrka. Det finns lag som matchar Skellefteås offensiv och det finns lag som matchar Skellefteås defensiv. Men det finns inget lag som kombinerar nord-syd hockey på samma sätt och grunden till det har lagts under många år med noggrann träning och långa stunder med teoretiska genomgångar med laget.

Alltså så står laget från Gävle inför en svår bortamatch ikväll och vill Tommy Jonsson vända hemåt från Västerbotten så krävs det en perfekt genomförd bortamatch där man stänger de svartgula ute från det farliga området framför mål för släpper man in dem där så kommer österrikiske Bernhard Starkbaum att få en tuff kväll. Noterbart i Brynäs laguppställning är att man ställer upp med sju stycken spelare som inte hunnit fylla tjugo år. Skador på tongivande spelare som; Oscar Eklund, Jonas Nordquist, Sebastian Enterfeldt och Jörgen Sundqvist; tvingar laget att släppa fram så många från juniorledet. I Brynäs så gör även finska Jesse Niinimäki debut. Jesse som 2002 blev draftad i NHLs första-runda har de senaste åren huserat i finländska ligan, med en kort utflykt till KHL, och på papperet så märks det att Brynäs fått en spelare på dekis. Men talangen finns där, det vittnar draften om, så kan Tommy Jonsson få ut allt av honom så kan det bli en sevärd spelare. Men jag tvekar.

Känslan är ändå att Skellefteå just nu är alldeles för bra för Brynäs och att man ikväll kommer göra processen kort. Jag tippar 6-2 och att kedjan med Sunken, Widing och Pär står för tre mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *