En backklippa som är sällsynt i SHL. Bert och Fredrik om det nya kontraktet.

Bloggen träffade igår Bert Robertsson och Fredrik Lindgren efter lagets förmiddags-träning och det var två nöjda profiler som gärna talade om det nya kontraktet.

Bert:
– Skönt, Fredrik är ju en backklippa och det finns ju kanske inte så många av dom i SHL som är otroligt stabil i alla spelformer. Det är ju en krigare och det är ju mycket kring dom som vi bygger laget. För oss är det fantastiskt skönt!

När Fredrik sedan kom ut från omklädningsrummet redo för lite fys med Thomson så valde han att främst lyfta det sociala som den största anledningen till varför han valde att skriva på för 3 nya år (2+1):
– Det är ju inte bara jag som ska flytta. Men vi pratade ihop oss och alla är glada och nöjda över det här. Jag har ju varit här i fjorton år så det är en trygghet för oss. Vi har slagit ner våra bopålar här uppe så det är bara positiva känslor över det här.

Fredrik, som nu spelat här i fjorton år, var inne på sista säsongen på hans tidigare treårskontrakt men valde nu alltså att skriva på för tre nya. En förlängning som känns helt på sin plats då Fredrik fortfarande är en oerhört stabil och nyttig back. En spelare som Skellefteå kan bygga sin defensiv runt och unga spelare se upp till. Det nya kontraktet innebär också att Fredrik kommer att nå sjutton spelade säsonger i Skellefteå AIK tröjan. En spelare som aldrig kommer att glömmas i Västerbottens skogar. Sista ordet går till Arvidsjaurs-sonen:
– Man är ju glad och nöjd att man slipper gå runt och fundera. I och med att det var sista året på kontraktet så är det ju ofrånkomligt att gå runt och fundera på vad man ska göra.
565 (Foto: Skellefteaaik.se)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *