Häftig och underbar dag för den hockeyintresserade!

var det äntligen dags igen, efter ett par veckors uppehåll från SHL så spelar idag alla tolv lag matcher med fyra matcher som börjar kl 16.00 och två matcher som startar 18.30.

Skellefteå AIK startar upp den avslutande delen av säsongen med en riktigt tuff bortamatch i ett kokande Behrn Arena mot ett Örebro som tillhör det kanske häftigaste nya laget som Svenska högstaligan fått upp på flera år. Ett lag som inte nöjer sig med att bara vara i SHL utan har mål och visioner om att bli ett ledande lag i Sverige. Ett lag som också har Sveriges kanske trognaste publik då det allt som oftast är i stort sett lapp på luckan.

I Örebro så är det framförallt radarparet Viksten och Ryan som serieledarna måste se upp med. Två spelare som hittar varandra snuskigt bra och kan ensamma uppehålla ett helt försvar. Även målvakten Julius Hudacek är en profil som lyfter den annars rätt gråa serien.

I Skellefteå så saknas Nick Sörensen, Kirill Kabanov och Pontus Petterström som alla dras med skador. Hur det är med Pontus är ännu oklart men rykten gör gällande att det kan röra sig om en riktigt jobbig skada. Utöver denna trio så saknas även Axel Holmström och Sebastian Aho som ikväll går sin JVM-debut i ett fullsatt Air Bell Centre, Toronto.

Svenska juniorkronorna har ju störts av skador på nyckelspelare samt ett envist Washington som vägrar släppa Burakovsky till turneringen. Man har inte alls visat bra form i träningsmatcherna och totalt släppt in femton mål på två matcher. Inte alls den uppladdning och det besked som förbundskapten Grönborg sökte efter.
I kvällens match möter man ett Tjeckien med framförallt två spelare som kan, på en bra dag, bära den klassiska hockey-nationen till medalj-spel. Jag tänker på Linköpings Jakub Vrana och den något skickligare David Pastrnak, som i år fått spela fem matcher med Boston Bruins i NHL. En tuff match att vänta och jag tror att juniorkronorna faktiskt förlorar öppningsmatchen med uddamålet.

Det är alltså upplagt för en riktig hockeyfest idag med start 16.00 då bland annat Frölunda tar sig an Linköping, denna hockeyfest avslutas klockan 02.00 med en hyperintressant match för den hockeyintresserade då Kanadas JVM-lag kliver in i turneringen och man gör det mot Slovakien. Räkna med folkfest, högljutt och en McDavid som dominerar. Allt annat vore högst oväntat.

Dagens godispåse:
16.00: Frölunda – Linköping (tips 2-3)
18.30: Örebro – Skellefteå (tips 4-1)
23.00: Sverige – Tjeckien (tips 3-4)
02.00: Kanada – Slovakien (tips 7-2)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *