En förlust med mersmak.

Inför gårdagens match så varnade jag för Viksten och Ryan. Det tog bara några minuter sen hade den sistnämnda visat upp sig med en fantastisk soloprestation som garanterat kommer att vara en av favoriterna till årets mål. Men om hans prestation höll absolut högsta klass så höll försvarsspelet absolut lägsta. Sällan har jag sett Skellefteå AIK spela så stirrigt och när t.o.m backgiganten Lindgren går bort sig som han gjorde så förstår man att fokuset kanske inte var på topp i inledningen av matchen. Även vid andra målet så spelade laget väldigt stirrigt och Martin Johansson fick ta egen retur utan att stöta på något som helst försvarsspel.

Men efter Örebros 2-0 mål så ryckte serieledarna upp sig och långa stunder, framförallt i andra perioden, så dominerade man matchen och tryckte tillbaka succélaget Örebro. Ett styrkebevis från Sveriges bästa lag då det rödklädda laget tillhör SHLs top4 bästa lag i mitt tycke.  Nu förlorade laget i förlängning, då Martin Johansson satte sitt andra mål bara tio sekunder in i förlängningen. Detta är något som vi kommer få se mer av nu när lagen spelar med endast tre spelare på isen i förlängningsperioderna. Ett roligt inslag i SHL, men varför ändra en regel mitt i en säsong?
Skellefteå får alltså lämna Örebro med en poäng men det är en poäng med mersmak då man spelade en av säsongens svåraste bortamatcher mot ett riktigt bra lag och man gjorde det med bravur då man, som tidigare nämnt, dominerade matchen långa stunder.

Det var två målskyttar i Skellefteå som verkligen förtjänade sina mål då först Daniel Widing, som senaste tiden varit en av lagets bästa spelare, snyggt satte reduceringen med ett välriktat skott som Hudacek inte hade någon chans på. Det andra målet, kvitteringsmålet, gjordes av Mikko och även om det inte var ett drömmål på något sätt så är det exakt såna där mål som krävs för att upphäva förbannelsen som vilat över den Finska stjärnans målskytte. Många har höjt rösterna och krävt att Mikko skall leverera eller lämna laget och visst, Mikko har inte varit sig själv. Men få har sett det jobb han lagt ner på träningar, på och utanför isen, där han gett allt för att komma tillbaka till sin gamla storform. Vad få också vetat om är att Mikko spelat med ett sjukt stort och osmidigt knäskydd som inte tillåtit honom att utnyttja sin skridskoåkning till fullo. Men nu får han spela utan det och jag tror att det kommer att märkas. Vad många verkar ha glömt är att Mikko under försäsongen dominerade matcherna på ett mäktigt sätt.

Ett litet orosmoln växte fram under matchen igår då Oskar Sundqvist tvingades kliva av, till synes med stor smärta. Skellefteå har haft stora problem med skador i år och det skulle vara ett dråpslag om man nu tappar Sunken också. Speciellt då man redan går på få forwards.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *