Märklig domarnivå när HV71 tog välförtjänt trepoängare.

Skellefteå AIK fick i afton se sig besegrade av ett för stunden bättre ishockeylag. Med sex ordinarie utespelare på frånvarolistan så kunde inte serieledarna mäta sig med ett hett HV71 som i de två avslutande perioderna var ett nummer för stort. Med lite hjälp från domaren så kunde Jönköpings-laget vinna med 3-1 efter att Campoli avgjort med lagets tredje mål i upptakten av den tredje perioden, endast fyra sekunder in i ett av HVs totalt sex försök i numerärt överläge.

Domarna hade i afton en väldigt märklig nivå där det kändes som att Skellefteå-spelarna åkte ut för lite vad som helst samtidigt som Jämtin & co i HV71 kunde göra nästan vad som helst utan att åka ut. Skellefteå noterades för totalt sex stycken tvåminutare medans hemmalaget endast noterades för en. Trots att inget av lagen spelade fulare än det andra. Nu kanske det i och för sig inte hade spelat någon roll då Skellefteå inte gjort mål på de tjugo senaste försöken i powerplay. Tjugo…. Ja ni förstår att Västerbottens-laget har problem just nu i den spelformen och om ni läser bloggens tidigare inlägg så hittar ni en av anledningarna, laget saknar en målskytt. Det är nu mer uppenbart än någonsin!

Nu hoppas nog hela norra Västerbotten att man slipper HV71 i slutspelet då dom såhär långt vunnit alla tre matcher, tagit alla nio poäng, och det med en total målskillnad på 11-5., Ett mardrömslag för serieledarna och där måste ledningen sätta sig ner och analysera vad man gjort fel i matcherna, och vad HV71 gjort rätt. För att det är en slump, det kan ni glömma!

Många i Skellefteå AIK har varit bleka på sistone. Andrew Calof får inte ut någonting längre, Erik Forssell jobbar men får inte heller ut någonting. Adam Pettersson åker mest runt utan att skapa någonting, det är snyggt men någon gång så måste det ge resultat.

På plussidan så hittar vi Markus Svensson som stod för den ena svettiga räddningen efter den andra, framförallt i det två minuter långa spelet med två man mindre.
I de två minuterna hittar vi även en annan som förtjänar extra beröm, Martin Lundberg. Den assisterande lagkaptenen täckte skott efter skott och offrade allt för att skydda sitt mål.

Nu väntar Linköping på Torsdag och jag räknar med ett heltaggat Skellefteå som vill känna känslan av en trepoängare igen. Man har nu spelat tre raka matcher utan att vinna i full tid och fortsätter den trenden så är snart avståndet ner till HV71 försvunnet. Så bra är HV71.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *