Skellefteås power play skapar orosmoln i en svartgul himmel.

När Skellefteå AIK ikväll förlorade sin tredje raka match, och årets sista match, så förlängde man sin tråkiga svit i antal Power play utan mål. Inför matchen så stod sviten på tjugo, t j u g o, försök i streck utan ett mål och efter kvällens match kan vi konstatera att den sviten nu är uppe på skrämmande tjugofem försök. Ja sist laget gjorde mål i den spelformen var den 29e November.

Varför har det då blivit såhär? Vad är det som gått fel.
För det första så har laget ingen renodlad målskytt som Wallson kan bygga sitt Power play runt. Han förfogar över en stor skara spelfördelare och passningsläggare men ingen i truppen har det där riktiga målskytts-sinnet som förvaltar Schremps magiska sidledspassningar eller Heeds fantastiska skottpassningar.
För det andra så sänker laget passningstempot när man får chansen i sitt Power play och motståndarnas spelare får således en enkel uppgift att freda sitt mål då de enkelt kan läsa passningarna och bryta dem innan de nått fram till passningens tänkta mål.

Nu ska vi dock inte dra alltför stora växlar av det här. Skadelistan är stor och framförallt Kabanov är en spelare som kan dyrka upp det allra tätaste motståndar-försvar. Dessutom så får nu Skellefteå en ny dimension i sitt Power play i och med Janne Pesonens intåg i laget. En spelare med vida kända skickligheter i spelformen och en spelare med det där målsinnet som saknas i Skellefteås trupp.

Där många supportrar just nu ser en mörk framtid för Skellefteå så ser jag en himmel som sakta skiftar kulörer till en svartgul himmel. Framtiden ser oerhört ljus ut när frälsare som den ryska konstnären, den finska skytten och det svensk-danska löftet kommer in i Skellefteås skara av Västerbottniska hjältar. Ha tålamod supportrar så kommer 2015 att föra med sig goda ting. Känner vid mig ett uttryck som säger att ”alla goda ting är tre”. Och möjligheterna att ni svartgula får fira på möjligheternas torg för tredje året i rad känns inte alls så avlägsna. Så ha tålamod. Och ha ett gott nytt år!

Förövrigt så har bloggen idag utvecklat sig och etablerat sig på världens största sociala medie, facebook. Se till att gå in på våran sida där och gilla den så får ni snabbt tillgång till alla nyheter som oftast läggs ut dagligen: https://www.facebook.com/elithockeybloggen

 

Avslutningsvis en bild på North Powers tifo i kvällens match:10899818_1527676267483898_1106836914_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *