Lindholm missar kvällens match men kan spela på Torsdag.

Pär Lindholms straff har nu publicerats och Kusmarks-sonen får totalt tre matcher där en omvandlas till böter. Pär missar således kvällens avgörande semifinal borta mot Luleå men kan spela på Torsdag när Leksand kommer på besök.

Mer om kvällens match kommer närmare matchstart, så håll utkik här på bloggen.

”Utdrag från domen:
Disciplinnämnden gör bedömningen att motspelaren inte hade en så låg position att det fråntar Pär Lindholm från ansvar, jfr Regel 124 p VII. När det gäller avstängningens längd tar nämnden hänsyn till att farten visserligen var något hög men att det i övrigt inte finns några försvårande omständigheter. Nämnden beaktar dessutom att motspelaren kunde haft bättre uppsikt i situationen.

Nämnden bestämmer därför avstängningens längd till en tid som bedöms motsvara 3 matcher, inklusive den automatiska avstängningen. En match omräknas till böter i enlighet med det system med kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. SHL. Nämnden erinrar om att avstängningen enligt Riksidrottsförbundets stadgar är internationellt tillämplig. När det gäller avstängningens längd har nämnden därför tagit hänsyn till att Skellefteå AIK spelar match i CHL den 20 januari.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *