Lycklig Sundqvist packar grejorna för landslags-samling.

Under Måndagen så presenterade Pär Mårts sex ersättare till Tre Kronors trupp för matcherna mot Finland i slutet av denna vecka, och bland dom sex ersättarna så återfanns tre stycken Skellefteå AIK spelare.
Elithockeybloggen har pratat med en av dom, Oskar Sundqvist, som alltså får göra debut i Tre Kronor.

Hej Oskar, och grattis till landslagsplatsen! När fick du veta detta?
– Tackar! Igår ringde dom! 🙂

Inför säsongen så fick du ju som mål från din agent och från Pittsburgh Penguins att du skulle få prova på spel i landslaget, nu får du det. Måste kännas bra?
Jo exakt, ja verkligen även om det kanske känns mer som att jag var mer värd att få åka på turneringen innan om man tänker spelmässigt men jag antar att det är mitt spel överlag som gjort att jag får åka och det ska bli jäkligt kul att få mäta sig med dom andra och se vars man ligger!

Ja Mårts sa ju i samband med uttagningen av Sörensen att när det gäller de yngre spelarna så vill han se att ”ni” presterar över en längre tid och inte bara under en kort period. Så det är väl det han sett nu och det som gör att du får chans.
– Ja det är sant och samtidigt känns det som ett kvitto på att man har gjort någonting bra över en längre tid precis som du säger:)

Vad har du för förväntningar på dessa två matcher, några speciella?
– Nä egentligen inte , jag personligen ska väl bara gå in och spela mitt spel, genom att vara stark på pucken och skapa ytor åt mina lagkamrater

Okej härligt! Kör hårt. Förväntar mig åtminstone en balja!
– Tackar! Haha får se om man kan brunka in en!!;)

1622-1024x576

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *