Femte derbyt eller tredje världskriget?

Nu ska jag börja med att säga att jag tyvärr inte kunde se matchen ikväll, men har i efterhand kollat på situationerna som just nu tar över de större sportsidorna. Till att börja med så måste man ifrågasätta hur en spelare som Per Ledin kan slinka under radarn så ofta som han gör. Finns få spelare som utnyttjar oövervakade lägen för att dela ut en tjuvsmäll som Ledin gör, vid upprepade tillfällen så har man sett den annars så trevliga Per Ledin dela ut riktigt fula och fega smällar när domarna har ögonen åt andra håll. Ikväll så delade han ut en ful smäll på Janne Pesonen direkt i matchupptakten och att det ska vara ett misstag kan vi direkt glömma. Finländaren är Skellefteås bästa spelare så givetvis så har Ledin fått order/tagit sakerna i egna händer för att sätta honom ur spel direkt.

En annan situation som det snackas om är Daniel Widings obscena gester efter matchen när han, ”skakar ketchupflaskan”, mot Luleås spelare. Widing säger sedan efter matchen att Luleås spelare har hånat Skellefteå för förlusten, och det är inte heller något som förvånar. Laget från Norrbotten är kända för att vara dåliga förlorare och har vid flera matcher hånat motståndare efter vinster.
DOCK så ska inte Widings aktion försvaras på något sätt, det sitter mängder av unga hockeyspelare på läktaren/vid tvn som ser detta och vi får bara hoppas att ingen tyckte att det var coolt och tar med sig det själv ut på isen.

* Och Martin Sevc skulle nog ha haft en femma.
* MEN det skulle Per Ledin ha haft i den första perioden.
* Och helt seriöst, hur diffus är regeln om spelare/skridsko i målgården? Känns som att regeln är olika beroende på vem som dömer.

* Vad fan hände i Örebro? 9-2 vinst för hemmalaget och HV71 befinner sig i en sjuk svacka. Ajaj, AJ.
* Mikko Lehtonens andra mål är godis så det sjunger om det.
* Leksand dalar, hinner man få stopp på fallet eller måste man kvala?
* Tio poäng ner till Frölunda nu, blir det en rysare i slutet av serien?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *