Fyra poäng till hundrastrecket, med åtta matcher kvar.

Ja som rubriken lyder så behöver nu Skellefteå bara fyra poäng för att nå hundrastrecket. En bedrift som man lyckats med två säsonger i rad och nu verkar det bli en tredje. Ett väldigt imponerande facit som få trodde var möjligt.

Vad är det då som gör Skellefteå så bra? Vad är det som gör att laget plockar poäng efter poäng?
Den största faktorn är helt klart lagets höga lägstanivå, trots att spelet inte stämmer många kvällar och trots att man stundtals haft problem med målskyttet så har man hittat vägar att vinna. Fastän man möter formtoppade lag som spelar bättre så har man på något sätt en snuskig förmåga att ändå ta med sig poäng.

En annan bidragande orsak är givetvis hur laget tränar. Det finns inget annat lag i SHL som är så vältränat, och RÄTT tränat, som Skellefteå. Man orkar spela alla sextio minuter av en match och orkar behålla den hårda pressen över hela banan som inget annat lag.

Nu återstår det som sagt åtta matcher av grundserien, och seriesegern känns väääldigt nära. Skellefteå är nära att vinna SHL för tredje året i rad, och att gå in i ett slutspel i pole-position är viktigare än vad man tror. En extra hemmamatch kan i långa loppet visa sig vara helt avgörande, och när slutspelet känns betydligt jämnare än tidigare år så kan just denna pole-position i slutändan visa sig vara guld värd. För tro inte att Skellefteå vinner med 4-0 i matcher genom hela slutspelet i år.

* HV71, vad F-A-N händer där? Snacka om kris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *