”Ingen vanlig Svensson”

Match tre och slutspelets första förlängning.
En match som Brynäs skulle ha vunnit efter full tid, för man var bättre.
En förlängning där Skellefteå växlade upp och visade sin klass.

Att säga att Skellefteå ikväll segrade rättvist är långt ifrån sanningen, inte ens den mest enögda kan påstå att Skellefteå kom upp i nivå ikväll. Det är sällan man har sett ett gästande lag föra spelet och handlingarna ute på isen så som Gävle-laget ikväll gjorde.
Men Brynäs skjuter sig själva i fötterna när de inte förvaltar sina lägen, för både i förra matchen och i kvällens match så skapar man lägen för att vinna matcher. I alla fall i matchernas två inledande perioder, för på något sätt så blir Brynäs bestraffade både i Lördagens tredje period likväl som i dagens tredje period. När de inte stänger matcherna i sina bra perioder så växer sig Skellefteå in och tar över matchen ju längre matchminut 59 och 60 man kommer. Skellefteås styrka är att man har fyra fungerande, och giftiga, femmor som alla kan skapa framåt.
Ikväll så chockstartar Brynäs den tredje perioden med att sätta 1-2 efter tjugosex sekunder, men efter det så växlar Skellefteå upp och i sitt första och enda Power play ikväll så styr Erik Forssell in 2-2, en variant som Axel Holmström legat och funderat på under sin vilotimma mellan dagens morgonträning och samlingen.
I förlängningen så har faktiskt Brynäs ett skott i stolpen, något som i stort sett alla i Skellefteå Kraft Arena missade, när man efter matchen frågar spelarna i Skellefteå så är det ingen som såg stolpskottet förutom Markus Svensson som hörde hur det ”plingade” till bakom honom.

****************************************************************************************

Bäst i Skellefteå ikväll? Axel Holmström står för en gedigen insats och lämnar isen med två assistpoäng och blir på något sätt den avgörande spelaren tillsammans med Widing.
Markus Svensson är såklart ohotad om priset som matchens lirare. Svensson fortsätter att storspela och har varit helt fenomenal de tre inledande matcherna, en målvakt som varje dag ger sitt lag chansen att vinna matcher. En målvakt som luktar guld.

****************************************************************************************

Efter Widings avgörande 3-2 mål i förlängningen så utbröt det ett mindre slagsmål då Wallace och Zackrisson rök ihop med varandra. Enligt Zackrisson så ska det ha utbrutit för att han, med sina egna ord, ”Jublade kanske lite för mycket, jag var glad och han var sur men det var ingen stor grej”.

****************************************************************************************

Brynäs gör som sagt återigen en riktigt bra match, och jag tror att Gävle-laget kniper nästa match och tvingar fram en femte match på Fredag. Där Skellefteå i sin tur avgör. Så är känslan.

****************************************************************************************

Vilka var då bäst ikväll?
*** Markus Svensson Ohotad etta på den här listan. är som sagt en matchvinnare av högsta klass och står för smått otroliga räddningar under perioder där Brynäs pressar som hårdast.
** Axel Holmström Två assistpoäng och starkt bidragande orsak till att laget vinner ikväll. Har en väldig kyla med puck.
*
Fredrik Lindgren Gör kanske sin bästa match i slutspelet och är otroligt stabil i defensiva zonen. Löser situationer på ett bra och enkelt sätt.

****************************************************************************************

Sagt efter matchen:

– Tycker att vi visar bra moral, starkt av oss att vinna. Vi tar kommandot där i förlängningen och skapar en hel del bra lägen där. Men ”Honken” är bra i mål. Såklart jätteskönt att vinna men det var en bra och jämn match ikväll.
Markus Svensson

– Jag hörde att det klingade till där bakom mig, så det var skönt att vi vann haha!
Svensson igen.

Näe jag vet inte haha. Just nu så är jag ganska tom i huvudet faktiskt. Nu ska jag njuta av det här.
Svensson IGEN. På frågan om han känner sig som ”Ingen vanlig Svensson”, en ramsa som hemmapubliken fick sjunga flera gånger ikväll.

Det var absolut ingenting. Jag var glad för att vi vann, han var arg för att dom förlora. Det är sånt som hör till tycker jag.
Zackrisson.

– Övertidsförlust liksom, det är väl inte så kul för dom. Sen är det givetvis extra glädje för oss när det sitter så hårt inne.
Zackrisson igen.

– Vi vet att vi är otroligt bra tränade och otroligt förberedda på övertid. Vi lägger ingen vikt på hur förberedda dom är, men man känner kanske att vi är lite starkare inför förlängningen.
Matchhjälten Widing.

****************************************************************************************

En längre text med Widing dyker upp på bloggen inom någon timma, möjligtvis imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *