”Grymt förspel av Axel och Norman”

Efter gårdagens match så stod Daniel Widing, minst sagt, i rampljuset. Alla journalister på plats ville få sig en pratstund med matchhjälten och hela Gävles spöke. Med tanke på hur lång kön till Widing var så undrar jag om han ens fick sig hem innan spöktimmen….

Du värmde upp med ett ribbskott bytet innan målet, det var en jäkla vinkel att testa skott ifrån?
Jag har gjort mål därifrån några gånger tidigare, mot Linköping i CHL bland annat. Jag såg en liten lucka, men det måste ju vara ett perfekt skott för att den ska gå in och det var det inte.
Men andra gången gick det bättre, du fick vispa till pucken två gånger innan den gick in?
Ja grymt förspel av Axel och Norman där som är kyliga. Axel håller i den lite extra och när jag får den så tar den faktiskt först på skridskon där på en back. Jag vevar på första och så tar den på skridskon sen kommer pucken ändå fram till mig, härligt att se den gå in.
Vad tänkte du när du såg pucken gå in, vad kände du i kroppen då?
Nä men det bara kokade i hela kroppen liksom, det var ju någon som sa att jag jublade för mycket i förra matchen när jag gjorde 4-1 så, haha!
Matchen annars, Brynäs gör en bra match kan man väl säga?
Brynäs gör en otroligt bra match, de har inte gett upp det här. Jag tror det kommer bli tufft på Onsdag också. Med lite skicklighet och tur så reder vi ut det här liksom och klarar av det. Vi tror ju på oss själva, och det är en fördel vi har att vi har ett otroligt bra självförtroende. Vi stressar aldrig upp oss utan håller oss till våra grunder som vi tror otroligt hårt på.
Ni måste ju ha ett mentalt försprång på Brynäs, känner ni det när ni går in i förlängningen?
Man tänker inte på det då. Det enda vi vet är att vi är otroligt bra tränade och otroligt förberedda på en övertid. Sen vet man ju inte hur dom har det och hur förberedda dom är. Vi lägger ingen vikt så, men man känner väl lite att vi kanske är lite starkare.
Vad är det ni ändrar i tredje som gör att ni kommer in i matchen för dom hade ju dom två första perioderna?
Jag vet inte vad som händer egentligen. Vi börjar köra. Vi har ju gjort otroligt bra tredje perioder under säsongen också, lite så är det väl att vi tror på oss själva och vet vad vi kan.
Brynäs hade ju ett stolpskott där i förlängningen.
Jaha det hade jag ingen aning om, där i tredje eller?
I förlängningen
Jaha. När då? Det hade jag absolut ingen aning om. Man har ju fullt fokus på nästa byte. Men får jag säga igen, skicklighet och lite tur idag kanske.
Har du avgjort i förlängningsspel förut?
Nej jag tror inte det faktiskt. Det är såklart speciellt att det nu också blir mot gamla laget. Men just nu så är det ändå som vilket lag som helst.
Du inledde ju matchen som trettonde forward, fick mer istid allt längre matchen led. Det måste ju vara extra skönt att då kliva fram som hjälte?
Det spelar ingen roll om man är trettonde i det här laget. Man får ju spela ändå liksom och jag har inte varit med i många lag där man har kunnat rulla på spelare såhär. Det visar ju vilken bredd vi har. Jag menar vi har två otroligt skickliga killar, Rob Schremp kan lira vilken dag som helst. Petterström är avstängd och han kan komma in i en topp-lina. Det visar ju vilken otrolig bredd vi har, så om man hamnar på läktaren så handlar det inte om att man är dålig utan för att tränarna just idag tycker så. Då måste man visa respekt mot killarna som inte får spela och när man väl får chansen göra så bra man kan liksom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *