LHF eller LHC?

Skellefteå – Luleå
Växjö – Linköping
eller.
Skellefteå – Linköping
Frölunda – Växjö

Där har ni årets SM-semifinaler, för Skellefteå så står det nu alltså mellan LHC eller LHF. Linköping eller Luleå. Två motstånd som båda på förhand känns väldigt intressanta.
Luleå, som på slutet sett riktigt trötta ut, spelar ju en ishockey som till nittiofem procent handlar om energi och i långa matchserier så känns det som att Norrbottens stolthet inte riktigt har vad som krävs för att ställa till det längre fram i slutspelet om de nu skulle gå vidare. Och ser man på skickligheten mellan Skellefteå och Luleås lag så är det kraftigt övertag för de svartgula. Men vad som i det fallet talar för Luleå är att i derbymatcherna så faller skickligheten bort från matchbilden och det handlar mycket mer om kamp, fulspel och för Luleå att försöka sänka Skellefteås fart i spelet.
Linköping har sett riktigt starka ut såhär långt i slutspelet och när Jeff Taffe är så totalt osynlig som han varit så har några andra klivit fram. Nicklas Hardt har varit en dominant spelare för Cluben och ikväll så visade han upp ett spel som hör hemma i högre ligor. Även backbjässarna Junland och Rahimi ser snuskigt stabila ut. Men i dessa sex matcher mot HV71 så känns det ändå som att dom inte blivit riktigt så provade. När snabba spelare sätter fart och utmanar Linköpings stora backar så har de erkänt stora problem och skulle de nu bli så att dom möter Skellefteå så har Norman, Widing, Calof osv stora möjligheter att utnyttja just dessa svagheter.

Men imorgon så vet vi till hundra procent vilket lag som på Lördag gästar Skellefteå Kraft Arena. Vilket lag det än blir så kommer Skellefteå att vara favoriter och det ska mycket till om laget in ska spela final i April.

********************************************************************************************

Inför ikväll så stod det 2-0 i matcher till Rögle och det grönvita laget från Skåne har sett väldigt stabila ut i de två första matcherna. Ikväll så stod man för en rätt platt match och Västerås var en, kanske två, klasser bättre och vann välförtjänt. Nästa match blir oerhört viktig, no shit sherlock? Min känsla är att Västerås kvitterar matchserien till 2-2 då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *