Lördagsgodis!

Som rubriken lyder, så är också känslan just nu, lördagsgodis! SOM man har längtat till denna dag ända sedan den sista matchen i Gävle spelades. Eller som Hans Wallson sa:
– Vi längtar otroligt mycket till Lördag!Sen blir det Lördag hela veckan!

För att läsa ALLT inför kvällens match, statistik och ja allt ni kan tänkas önska, checka in det här inlägget : http://blogg.folkbladet.nu/elithockeybloggen/2015/03/24/cluben-nasta/

Vad säger då magkänslan? Jo det känns verkligen som att det här kommer bli en matchserie utöver det vanliga med härligt, fysiskt spel & snygga mål. Två individuellt skickliga lag där Linköping kanske har något mer spetsig spets men Skellefteå har betydligt bättre bredd. En bredd som kommer att fälla avgörandet för när Linköping måste förlita sig på 3-4 spelare så kan Skellefteå falla tillbaka på fyra riktigt skickliga och farliga formationer.

För Skellefteå så blir det viktigt att hålla koll på Linköpings importer. Inför slutspelet så hade jag givetvis satt det största varnings-fingret för Taffe, men efter att ha sett Linköpings matchserie mot HV71 så kan jag konstatera att det är danske dynamiten Nichlas Hardt samt amerikanske stjärnspelaren Broc Little som sett allra farligast ut och här gäller det för Skellefteå att aldrig släppa dem ur sikte.

För Linköping så kommer det att bli viktigt att dra ned matchtempot och ligga nära Skellefteås spelare. Om ”Cluben” ska ha någon chans att vinna denna matchserie så kan de inte tillåta Västerbottningarna att använda sin skridskoåkning, som är oerhört stark, eller Skellefteås fina passningspel, som ofta vinner matcher när de får mycket ytor.

Matchtips? Oj vad tufft. Inför match så är ändå känslan att det kommer bli snuskigt jämt, tror att en back för Skellefteå avgör i sudden-death.
Matcher i matchen?
Svensson vs. Rautio
– Känns på förhand som ett kraftigt övertag för Skellefteå som har kanske hela seriens bästa målvakt i Markus Svensson. I matcherna mot Brynäs så var han outstanding och spelade sin livs bästa ishockey.
Rahimi vs. Pesonen – För Linköping så gäller det att hålla inte bara ett eller två, utan kanske tio, ögon på Skellefteås Janne Pesonen som inte imponerat än så länge i slutspelet men på de senaste träningarna så har han visat upp den där extra dimensionen som alla vet att han har. Och han ser just nu fruktansvärt laddad ut.
Lindholm vs. Little – För Lindholm, ja jag väljer faktiskt Anton då han utglänst Sevc såhär långt, så gäller det att han kryper innanför skinnet på Linköpings stjärnor och kanske då allra främst Broc Little. Och är det något Skellefteås stenhårda back är bra på så är det just att komma innanför skinnet på sina motspelare.

Laget:

Målvakter: Markus Svensson, (Erik Hanses)

Förstafemman: Niclas Burström, Fredrik Lindgren; Martin Lundberg, Pär Lindholm, Pontus Petterström
Andrafemman: Martin Sevc, Tim Heed; Janne Pesonen, Patrik Zackrisson, Andrew Calof
Tredjefemman: Sebastian Aho, Anton Lindholm; Kirill Kabanov, Erik Forssell, Oskar Sundqvist
Fjärdefemman: Erik Andersson, Nick Sörensen; John Norman, Axel Holmström, Adam Pettersson

Utanför: Arvid Lundberg, Rob Schremp, Daniel Widing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *