Schack MAT.

Wow! Vilken uppvisning som Skellefteå AIK ikväll stod för när man, på bortaplan, fullständigt demolerade sitt motstånd. Den där svartgula bandvagnen som jag skrev om inför denna match visade sig ännu en gång och då kunde inte ens John Rambo (Rahimi) himself stå emot. Stackars, stackars Linköping som nog räknade med att kunna ge betydligt bättre motstånd än det här… Det måste vara så otroligt tungt för LHC-spelarna att se hur allting rinner dem ur händerna. Hur Skellefteås lagkapten går i bräschen och sätter ett hattrick i en sån viktig match, och går upp i ensam ledning i slutspelets skytteliga. Vilken spelare han är Erik Forssell. Alla runt Skellefteå AIK har väl vetat om att det är en väldigt underskattad och skicklig center som man har. Men det känns som att han nu på riktigt börjar visa hela Sverige hur pass bra han är. Hans tredje mål håller hög klass!

Vad som imponerar allra mest i Skellefteå AIK är att det spelar absolut ingen roll vem som är ute på isen, börjar bli uttjatat nu och skrivs väl i var och varannan krönika. Men när det blir så uppenbart att det är så, ja då är det lätt att även skriva om det. Och så även ikväll.
Alla fyra formationer bidrog, deltog och log (haha panik-rim i sitt esse!).
Alla fyra formationer skapade huvudbry för ”Cluben”.
Alla fyra formationer visade upp ett spel som luktar SM-guld.

OCH. När ett lag leder med 1-7 och spelare ändå slänger sig, utan någon som helt rädsla, och täcker skott. Då förstår man vilken maskin Skellefteå AIK är. Eller som fjolårets slutspelshjälte Viktor Arvidsson skriver på twitter: ”Skellefteå AIK aka The Machine! #skeaik
Nu väntar ny match på Onsdag. Och exakt allting pekar mot att Skellefteå där kopplar dödsgreppet om Linköping och spelar till sig fyra matchbollar.

Nu är ingenting dock vunnet än. Man har ”bara” 2-0 i matcher i en semifinal om man ska se det så, men det börjar se snuskigt bra ut och till att börja med så ser jag inte vad som möjligtvis skulle kunna ta Linköping tillbaka i den här matchserien?
* Skellefteås både formationer i PP håller högre klass än Linköpings spetsade första-formation.
* OM, ta i trä, Markus Svensson skulle gå sönder så håller Erik Hanses ändå högre klass än båda Linköpings burväktare. Som darrar enormt.
* Skulle någon av Skellefteås kedjor gå i baklås så står tre andra kedjor redo med lika mycket klass.
* Linköping måste vinna TVÅ matcher i Skellefteå, och ja… Det händer ju inte?

Linköping har nu två målvakter med stukat självförtroende. Ett dussin stjärnspelare som ser ut att hata slutspelshockey och mest åker runt och gömmer sig. Ett uppdrag att slå Skellefteå i fyra av de fem kommande matcherna. Mission impossible?

Ja. Det tror jag. Jag säger att Skellefteå ikväll kopplade det avgörande greppet om SM-finalplatsen. Eller som man kanske lite fyndigt kan säga, Schack MAT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *