Förarsätet eller baksätet?

Som rubriken lyder så känns det som den stora frågan inför kvällens match. Vilket lag kommer att sätta sig i förarsätet, plocka hem dagens match och således ta ledningen i matchserien?
En fråga som känns omöjlig att besvara just nu.
En fråga som kommer att besvaras om drygt fem timmar.

Att Skellefteå skulle klara av baksätet bättre än Växjö är dock något som jag ställer mig hundratio procent säker till. Skulle Skellefteå förlora ikväll så har man ändå laget och den mentala styrkan för att klara av att vända matchserien, igen. Men skulle Skellefteå vinna så vettefan om jag tror att Växjö har det som krävs för att vända. Så det är med en rätt stor självsäkerhet som jag skriver att Växjö måste vinna ikväll för att kunna ta hem det åtråvärda guldet. För Skellefteå så är det inte alls ett lika stort måste. Och det är en detalj som jag tror talar för en hemmavinst ikväll, Skellefteå har inte kniven på strupen på samma sätt som Växjö och kan, tolka mig inte fel nu, slappna av på ett helt annat sätt än antagonisterna från Småland.

Tisdagens match i Växjö var en styrkedemonstration från Skellefteå AIK som lag. Detaljerna i spelet kändes så nära perfektion som de kan komma, noggrannheten och skickligheten i varje byte kändes maxad och målvaktsspelet var inte så nära perfektion som det kan komma. Det var perfektion. En fulländad målvaktsinsats från Markus Svensson som, i det tysta, bevisar mer och mer att han är Sveriges bästa ishockeymålvakt. (Menar givetvis av de som är aktiva inom de Svenska gränserna i skrivande stund).
Vad som dock är viktigt för Skellefteå ikväll är att inte släppa på detaljerna som man gjorde så bra i Tisdags nu. Växjö kommer att spela med en betydligt högre intensitet och bjuda upp till en hårdare kamp ikväll och ska Skellefteå kunna knipa denna tredje match så krävs det att man inte tummar på de saker som man, som sagt, gjorde så bra i Tisdags.

Rob Schremp känns given i kvällens laguppställning och jag skulle bli väldigt förvånad ifall han petas. Med sina extraordinära skills i det numerära överläget så har Schremp alla nycklar för att dyrka upp Växjös box och i sina bästa stunder så är nog jänkaren en av dom, om inte den, bästa spelare i Power play i hela ligan.
En forward som jag tror ligger i farozonen för att petas ikväll är Adam Pettersson, en slitvarg och oöm spelare som är lätt att älska. Men de senaste matcherna så har han inte alls varit sitt rätta jag. Nej i de senaste matcherna så har Adam tyvärr slarvat med puck i viktiga lägen och när det inte stämmer för en spelare så har ju Skellefteå två på läktaren som varje dag kan kliva in i laguppställningen och leverera. En som jag tror kommer att göra just det ikväll är Daniel Widing.

Laguppställningen kommer ut om drygt fyrtiofem minuter, fram tills dess så önskar jag er alla en god middag och en perfekt uppladdning inför den stora fest som om hundratretton minuter startas.

1 kommentarer

  1. Det är det som är skillnaden mellan Växjö och SAIK. I Växjö hade aldrig Widing varit bänkad. Dom bästa spelar i Sams Växjö. I Växjö hade Adam Pettersson eller Sunken kollat matchen från läktaren. Förra säsongen var SAIK så bra att ledarna hade råd att låta politik gå före klass. Men i år är det tajt, och när dom står där med silver medaljerna runt halsen hoppas jag att dom inser sitt misstag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *