Rök utan eld.

Under kvällen igår samt förmiddagen idag så har ett rykte om Skellefteås ryske import, Kirill Kabanov, blossat upp. Ett rykte som tog eld och snabbt blev en stor snackis i sociala medier. Men var det egentligen någon som ens satt på riktig, äkta information?
Svaret har vi nu fått, och svaret är nej. Kirill Kabanov har under dagen befunnit sig i Skellefteå Kraft Arena och tränat, vilket jag ser som en omöjlighet ifall han hade lämnat landet som vissa små fåglar kvittrat och twittrat om. Om han nu inte på något sätt lyckats kopiera sig själv och befinner sig på två platser samtidigt. Vilket det känns som att vissa ryktesspridare ibland kan gå så långt och tro.

Rykten skapas från ingenting och kan på kort tid flyga iväg, från att vara just ingenting, till att bli något väldigt stort. Speciellt när vi nu lever i 2015 och facebook, twitter och andra sociala medier är där för att hjälpa, eller stjälpa kanske passar bättre.

Summa summarum.
Kabanov har inte lämnat landet, eller staden.
Kabanov har inte fått sparken av Skellefteå AIK.
Kabanov syntes till på matchen igår och kan således inte ha lämnat staden som ”ryktet” säger att han gjorde redan innan matchen.
Kabanov är fortfarande en del av laget och kan spela nästa match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *