Obefintlig, löjlig, avgörande.

Oavsett hur kvällens match slutar, om Växjö avgör och tar sitt första guld eller Skellefteå kvitterar matchserien, så kommer det mesta efteråt att handla om kvällens domarinsats. Eller går det ens att säga att det var en insats? Under nästan hela matchen så släpper man allt, man släpper helt solklara utvisningar åt båda hållen. (Ja, även Skellefteå slapp undan rättvisan vid några tillfällen).

Men det som upprör mest är hur de fyra ”rättsskiparna” släpper så mycket, för att sedan sätta upp två minuter på tavlan för liknande förseelser som man tidigare friat för. Dessa händelser tänker jag ta upp:

Period 2, 20.00.
Fredrik Lindgren, 2 minuter för tripping.
Lindgren visas ut för en förseelse som skett upprepade gånger under matchen. Något som man släppt fram till då, men helt plötsligt så väljer man att visa ut Lindgren. Oförklarligt.

Period 4, 69.08.
Team Skellefteå, too many players on the ice.
Visst, Skellefteå får en fördel av bytet. Men går domarna igenom matchen efteråt så kommer de att hitta minst tio byten som allihopa gav lagen större fördelar. Varför väljer man att släppa de tidigare för att sedan plocka ut Skellefteå, i en förlängning?

Period 4, 79.02.
Martin Sevc, 2 minuter för tripping.
Ja, det är en solklar och bestraffningsbar tripping. MEN, som tidigare sagt. Det har varit flertalet exakt likadana händelser tidigare i matchen som inte renderat i två minuter.

Och att man inte visar ut Martinsson för den bentackling som han sätter in på Axel Holmström……………. Det är precis sådana tacklingar som kan avsluta karriärer och det finns ingenting i den tacklingen som går att snacka bort, den är solklar alla dagar i veckan. När domarna sedan ska förklara varför det inte blir utvisning till Petterström så gör man sig själva till ännu större åtlöjen med en av dom sämsta bortförklaringarna jag har hört. Dom var rädda, erkänn bara.

Och när det är såhär så undrar man ju, varför ska man ens ha en domare på isen när de inte gör någonting åt vad som händer där ute. Hade man satt en hög nivå, och hållit den, så hade det varit en sak. Men när man, som ikväll, håller en nivå som man inte ens förstår så är det under all kritik. Och när man släpper solklara utvisningar så går det inte att blunda, inte ens för den mest enögda supportern.

Domarinsatsen ikväll var obefintlig, fram tills den blev avgörande, då blev den löjlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *