Skellefteås nyförvärv trodde inte sina ögon.

Skellefteå AIK har som bekant varit relativt anonyma under årets ”silly season”, där endast Mattias Ritola och Terry Broadhurst är nya namn i Skellefteå AIK sammanhang. Den sistnämnda gjorde idag sin första träning i sitt nya lag och bloggen fick efter det avslutade passet ett kort snack med denne.

broadhurst-breakaway-15

Din första träning här i Skellefteå AIK är just avslutad, och det kanske blev en upplevelse som du inte är riktigt van vid. Hur går dina tankar efter kvällens träning?
– Jag har aldrig varit med om något liknande förut, hur roligt som helst. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, haha. Att se alla fans komma hit på en Tisdagskväll för att heja på oss som tränar är riktigt coolt!

Det var ingen i laget som hade förberett dig på vad som väntade?
– Jo det var några som sa att det skulle vara träning inför fullsatta läktare. Men jag kunde aldrig ana att vi skulle få träffa fansen såhär mycket, och att det skulle vara ett sånt stort evenemang. Det var väldigt häftigt!

Hur har din första tid här i Skellefteå varit?
– Det har varit riktigt bra såhär långt. När man kommer till ett nytt land så är det såklart lite så att man är utanför sina rätta element. Men alla jag har har mött såhär långt har varit jättetrevliga. Staden är jättefin tycker jag, jag kan gå ut från min dörr och är direkt inne på stan.

Killarna i laget, hur har de välkomnat dig?
– Alla har varit så trevliga och introducerat sig. Det är klart att det kommer ta ett tag för mig att lära känna alla, men jag kan redan se att alla här i laget bryr sig om varandra och alla umgås med varandra. Uppenbarligen så har föreningen varit lyckosam rent sportsligt sätt och jag tror att kulturen på hur man tar om hand varandra som individer är en stor del till det. Som ishockeyspelare så spelar man för att vinna, men när det även blir mer än så och att man hamnar i en bra grupp så blir hela grejen så mycket större och roligare.

Vad tycker du om faciliteterna här i Skellefteå Kraft Arena?
– ”Top notch”, jag kan egentligen inte önska mig mer än vad som finns här. Allt är perfekt!

Nu väntar fyra ispass innan ni på Fredag åker ned till Umeå för att möta Björklöven, en stor rival. Har du hört något om dessa derbyn?
– Ja jag hörde att det är en stor rival. Det kommer att bli en häftig upplevelse med fulla läktare, men jag har ingen koll på dem som lag. Jag ser framemot att börja spela direkt!

Vad är dina förväntningar på den kommande säsongen?
– Som en ny spelare i ett nytt land så är det svårt att sätta nummer på grejer och förvänta sig grejer, man måste lära sig ligan först. Men just nu så fokuserar jag på att jobba så hårt som möjligt och lära mig hur vi spelar.

I det långa loppet så siktar du såklart på NHL, precis som alla andra ishockeyspelare?
– Ja helt klart. För mig när jag växte upp så var det alltid den stora drömmen, och den här ligan är en perfekt plats för mig att utvecklas på. Nu är det bara upp till mig att se till att göra så bra ifrån mig och att utvecklas som spelare.

Avslutningsvis, för de som inte har sett dig spela, kan du beskriva dig själv?
– Snabb och offensiv. Försöker att vara kreativ i offensiv zon, men samtidigt så försöker jag att spela ansvarsfullt defensivt. Det är en stor del av svensk ishockey har jag hört så förhoppningsvis så ska jag inte göra någon besviken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *