Pesonen fortsätter att leverera.

Janne Pesonen, som anses vara en av SHLs bästa spelare, stod utan poäng efter Skellefteås första tre träningsmatcher mot Björklöven, Linköping och Djurgården. Finländaren deltog dock endast vid matcherna mot de två sistnämnda.
Efter den något tröga starten för både honom och laget så har dock resultaten och poängutdelningen kommit. På de fem senaste matcherna så har sju poäng kommit från ”Super-Jannes” klubba och med det så är han poängbäst i Skellefteå såhär långt på försäsongen med bara en match kvar innan SHL drar igång.

Tar man ett djupdyk i lagets statistik under försäsongen så ser man också att topp-5 ser ut ungefär som man har tänkt sig att den kommer att vara i vinter. Pesonen, Zackrisson, Heed och Holmström tillhör allihopa toppfemman vilket man också räknar med att de kommer att göra i vinter. Enda skrällen är Marcus Pettersson, som gjort en stor och kanske lite oväntad succé här i början av säsongen. En back som ifjol inte tog de steg som man hade väntat sig men nu i år har visat upp ett helt annat självförtroende och en helt annan skicklighet i allt han gör där ute. En allvarlig utmanare om en av de där sju platserna på backsidan till hemmapremiären mot HV71.
Om man ska vända på det och hitta någon negativ överraskning poängmässigt så är det fjolårets succéman Andrew Calof. Med blott ett assistpoäng så huserar han ytterst oväntat längst ner i poängligan. Siffror som enligt mig dock är något missvisande då kanadicken skapat väldigt mycket och visat upp en helt annan säkerhet i alla detaljer ute på isen i jämförelse med starten av förra säsongen.

Det är kul att se hur alla spelare har bidragit med poäng under försäsongen, det har varit en jämn utdelning över alla lagets formationer och de enda som ännu inte noterats för några poäng är Elias Edström, Andreas Söderberg och Isak Ädelsten-Granlund.

Såhär ser topp-fem ut i lagets interna poängliga.

Janne Pesonen 3 4 7
Tim Heed 4 1 5
Patrik Zackrisson 2 3 5
Marcus Pettersson 2 3 5
Axel Holmström 2 3 5

För att se hela poängligan i sin helhet, klicka HÄR.

Det är inte bara just Janne Pesonen som har kommit igång utan hela laget har efter den dåliga starten, där frågetecknen runt lagbygget hopade sig, radat upp fem raka segrar och visat en uppåtgående kurva där viktiga delar av spelet har sett riktigt bra ut. När man nästa vecka tar emot HV-71 så är det även startskottet för en väldigt intressant säsong där målet är klart:
”Slutet på fjolåret har fortfarande en bitter smak i våra munnar och i år så ska vi ta tillbaka det guld som vi då förlorade.”
Andrew Calof

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *