Utebliven desperation bakom förlusten

Djurgårdens IF – Skellefteå AIK 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

1-0 (24.24) PP1 Marcus Högström (Marcus Sörensen, Tomi Sallinen)
1-1 (26.03) PP1 Janne Pesonen (Axel Holmström, Patrik Zackrisson)
2-1 (32.05) PP1 Linus Hultström (Tomi Sallinen, Marcus Sörensen)
Skott på mål: 24-32 (5-18, 9-9, 10-5)
Utvisningsminuter: 24-14 (18-8, 4-6, 2-0)

Matchens tre stjärnor:

*** Markus Svensson – Höll Skellefteå kvar i matchen när Djurgården bjöds på lägen efter lägen. Kunde inte göra något åt målen.
** Adam Pettersson – En av få utespelare som jobbade hårt ute på isen ikväll, förtjänar att nämnas för detta.
Sebastian Aho – Bästa back ikväll, startar många uppspel med precisa passningar och löser massvis av trånga situationer på ett bra sätt.
———————————————————————————————————-

Efter 20 minuter var känslan att Skellefteå skulle rycka i mellanakten och gå ifrån till en säker seger. Vad de åt eller sade i första periodpausen vet jag inte, men i den andra perioden såg man ut som ett helt annat lag – åt det negativa hållet. Ödmjukheten som jag talade om inför matchen var som bortblåst.
Dåliga, slarviga och arroganta passningar stup i kvarten.
Loja avslut på Tellqvists bröstplatta.
Nej, de två sista perioderna är nog bäst ifall Skellefteå glömmer för de var verkligen inte bra. När kvitteringspucken skulle in – och jakten borde ha varit desperat – så sköt man endast fem skott på mål under matchens sista minuter. F E M skott på mål. Då vänder man inga matcher. Den uteblivna desperationen är helt klart orsaken till de uteblivna poängen.

Nu är det dock bara omgång två, och oerhört mycket återstår av säsongen. Att man förlorar borta mot Djurgården i ett fullsatt – och kokande – Johanneshov. Det är ingen större katastrof, det är en förlust man har råd med. Allt för stora växlar behöver inte dras av den här uddamålsförlusten, så är det bara.

Ett stort problem ser jag dock redan efter två omgångar, och jag vet inte varför detta problem har uppstått. Är de månne övertränade och inne i en individuell fysisk tuff period?
Jag talar så klart om Pesonen, Zackrisson och Holmström. Det händer inte mycket produktivt där – ja de var alla inblandade i målet, jag vet – och framförallt de två förstnämnda ser oväntat loja och sega ut på isen. I numerärt överläge är det där vassa spelet från försäsongen som bortblåst, passningarna hittar inte rätt destination en enda gång känns det som

———————————————————————————————————-

Övriga resultat
Modo Hockey vs. Karlskrona HK 5-4
Målglatt i Örnsköldsvik när två bottentippade lag stötte på varandra. Rätt väntat att Modo vann. Skönt för hemmalaget att de nya transatlanterna levererar direkt. Tufft för KHK att starta säsongen med dåliga målvaktsinsatser.

Rögle BK vs. Linköpings HC 3-0
Oerhört starkt av Ängelholmarna att plocka tre poäng hemma mot Linköping, som startat säsongen väldigt starkt. Att dessutom hålla nollan är imponerande.

Malmö Redhawks vs. Örebro HK 4-0
Rödhökarna ville inte vara sämre än rivalerna, Rögle BK, och tog en skön fyramålsseger hemma mot fjolårets succélag. Thuresson verkar ha kommit igång och det är oerhört viktigt för Malmö.

1 kommentarer

  1. Går bättre att ha synpunkter som är obekväma här,än på Norran,där är det skottpengar på den som vågar yppa något som är sanningen.Håller helt med dig om särskilt dom tre du nämnde,rent allmänt ser det ju ut som att vi blir frånåkta,det är man inte van vid precis.Jag tror att det är omvärlden som förändras,dom andra lagen har blivit bättre,men det vägrar man inse både bland fans och föreningen.Och backbeståndet måste göras något åt,det är den dystra sanningen,i alla fall om man som man säger tror sig ska gå hela vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *