Matchtext: Svag insats av Hanses i Slovakien

HC Kosice – Skellefteå AIK 4-3 (0-1, 1-1, 3-1)

0-1 (10.42) EQ Janne Pesonen (Pär Lindholm)
0-2 (22.24) PP1 Patrik Zackrisson (Axel Holmström)
1-2 (23.56) PP1 Marek Bartanus (Jakob Suja)
2-2 (50.35) EQ Marek Bartanus (Jiri Bicek, Eduard Sedivy)
2-3 (54.10) EQ Alexander Urbom (Adam Pettersson)
3-3 (56.14) EQ Richard Lelkes
4-3 (57.13) EQ Adam Lapsansky (Richard Jencik, Peter Bartos)

Skott på mål:18-34 (2-19, 5-12, 11-3)
Utvisningsminuter: 8-10 (2-4, 6-4, 0-2)

Matchens tre stjärnor:

*** Axel Holmström – Även om det fortfarande finns massvis att hämta hos Holmström, så var kvällens match ett steg framåt gentemot de tidigare insatserna i SHL. Såg rappare, mer intresserad och noggrannare ut.
** Alexander Urbom – Stenhård att möta, bra defensiv insats som kröntes med ett mål. Välförtjänt.
* Marcus Pettersson – Bildar bästa backparet ikväll, tillsammans med Urbom. Har utvecklat sin defensiv något enormt.

———————————————————————————————————-

Hockeyunderhållning i högsta nivå, en match som vi sent kommer att glömma. Det var vad HC Kosice och Skellefteå AIK ikväll bjöd på.

Eller så inte. Tyvärr så höll sextondelsfinalen i Slovakien väldigt låg kvalitet och underhållningsvärdet var i det närmaste obefintligt. Det betydligt skickligare och mer tempofyllda laget, Skellefteå, gick ut starkt i den första perioden och dominerade stort. Målen uteblev dock och precis som i den senaste SHL-matchen, mot Djurgården, går de ner sig oerhört efter starka första tjugo minuter.

Erik Hanses gavs ikväll chansen att ge Svensson en utmaning om förstaspaden, den chansen tog han inte (77,78 i räddningsprocent). Tyvärr så verkar målvaktens utveckling gått bakåt sedan ankomsten till Skellefteå, något som inte är en vanlig syn gällande Skellefteå AIK och dess utveckling av individer. Det märkliga i situationen är ju att Hanses i grund och botten är en väldigt kapabel målvakt, med alla verktyg för att vara en bra SHL-målvakt. Varför det ser ut såhär är en väldigt bra fråga.
Ikväll får han ta på sig minst tre av målen då han med ytterst tveksamma insatser låter enkla avslut resultera i mål. För lagets bästa måste Hanses växla upp och på allvar utmana Svensson, det håller inte i längden att endast ha en målvakt som levererar. Konkurrenssituationen krävs för att utvecklas och Svensson kan inte stå alla 52 omgångar av SHL, som det ser ut nu måste han göra det. Vad Skellefteå kan göra åt den saken låter jag vara osagd, men det här måste helt klart ses över.

De två avslutande perioderna är… Dåliga, och då är jag snäll mot Skellefteå. Ödmjukheten såg ut att vara lämnad hemma i Kraft Arena och där har man ett stort problem inför framtiden. Att släppa på ödmjukheten, skickligheten och noggrannheten två matcher i rad borde vara, och måste vara, ett huvudbry för ledarstaben. Att det ser ut såhär i CHL det kan jag faktiskt köpa, turneringen lockar inte fram lika mycket vinnarvilja och offervilja som i den inhemska serien ännu. Men det var precis samma tendenser i Johanneshov för tre dagar sedan, en trend som måste brytas.
Såhär har det inte sett ut på många år.

Stjärnorna fortsätter lysa med sin frånvaro. Pesonen, Zackrisson och nu även Calof har inte alls kommit igång efter en stark start på säsongen i de tidiga CHL-matcherna. Formkurvan pekar oroväckande mycket nedåt hos samtliga tre, och jag ställer mig frågande till varför. Det borde inte se såhär lojt, tamt och stundtals nonchalant ut den här tiden av säsongen. En kraftig förbättring krävs, och kommande back-to-back möten mot Luleå vore ett bra tillfälle att vända.

———————————————————————————————————-

 

Övriga resultat
HC Trinec (Tjeckien) – HV 71 2-2
Jönköpingslaget får med sig ett oavgjort resultat från det tuffa bortamötet i Tjeckien. Nämnvärt att Chris Abbott fick ett matchstraff för slagsmål, kul att CHL väcker känslor!

HC Bili Tygri Liberec (Tjeckien) – Linköpings HC 4-1
Ojdå! Linköping åker på torsk mot Liberec och jag är faktiskt rätt förvånad över detta, trodde att man skulle plocka en bortaskalp här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *