Tillbaka i Slovakien

Dags igen. Champions Hockey League. CHL. Ett upplägg och en turnering som många valt att ogilla, men som i mina ögon är på väg uppåt. Det känns som att stegen börjar tas mot att bli ishockeyns motsvarighet till fotbollens dito. Det är lång väg kvar, men Rom byggdes inte på en dag.

För Skellefteå väntar idag ett slovakiskt lag som undertecknad har väldigt dålig koll på, de enda namnen jag har koll på är backarna Tomas Slovak och Martin Strbak. Den förstnämnda för sin sejour i Brynäs ifjol, den sistnämnda för sina två säsonger i Rögle BK.
Slovakien är dock inte obekant mark för västerbottningarna då de för några veckor sedan besökte Nitra i deras kokande arena. En match som bekant slutade med seger.

I laguppställningen ser vi att Anton Lindholm, Mattias Ritola och Fredrik Lindgren saknas. En trio som dras med lättare skador och snart kommer att spela igen, ja det stämmer. Ritola gör snart sin första match i Skellefteå-tröjan (!).

Så spelar Skellefteå AIK ikväll:
Erik Hanses, (Markus Svensson)

Niclas Burström – Tim Heed
Jimmie Ericsson – Axel Holmström – John Norman

Marcus Pettersson – Alexander Urbom
Terry Broadhurst – Patrik Zackrisson – Martin Lundberg

Arvid Lundberg – Sebastian Aho
Andrew Calof – Pär Lindholm – Janne Pesonen

Andreas Söderberg – Sebastian Ohlsson
Adam Pettersson – Erik Forssell – Pontus Petterström

MATCHTIPS: 2-5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *