Matchtext: Skellefteå tillbaka på rätt spår

Luleå HF – Skellefteå AIK 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

1-0 (07.47) EQ Jan Sandström (Toni Rajala, Craig Schira)
1-1 (13.21) EQ Jimmie Ericsson (John Norman, Erik Forssell)
1-2 (16.03) EQ John Norman (Jimmie Ericsson)
1-3 (29.05) EQ Jimmie Ericsson (John Norman, Erik Forssell)
1-4 (30.52) EQ Arvid Lundberg (Pontus Petterström, Adam Pettersson)

Skott på mål: 15-28 (6-8, 3-16, 6-4)
Utvisningsminuter: 4-8 (0-0, 2-2, 2-6)

Matchens tre stjärnor:

*** Jimmie Ericsson – Klev ikväll fram som den lagkapten han är och var isens främsta aktör. Stod för allt som har gjort Jimmie till en framgångsrik spelare, när han spelar såhär är det lätt att förstå varför många håller honom som den bästa spelaren i SHL.
** John Norman – Fortsätter att hålla hög klass över hela isen, offensivt en virvelvind som motståndarlagen har svårt att hålla koll på. Defensivt väldigt klok. Leder poängligan för Skellefteå.
* Alexander Urbom – Bästa backen ikväll, tillsammans med Niclas Burström som hade +4. I dessa matcher är det lätt att förstå varför Urbom är i Skellefteå. Trivs i det fysiska spelet och är alltid på gränsen, otroligt jobbig att möta framför mål för Luleå.

———————————————————————————————————-

Skellefteå gav ikväll svar på tal efter den dåliga starten på säsongen. Efter att Janne Sandström förvaltat en elegant passning från Rajala och fått ståplats bakom Svensson att lyfta, så vände gästande Skellefteå. Därifrån, fram till matchens slut, handlade det mesta om fjolårets finalister som imponerade stort.

Anförda av en glödhet förstakedja och med en betydligt större ödmjukhet visade Skellefteå ikväll upp sina kvaliteter. Från egen zon, där samarbetet i passningsspelet gång på gång lurade bort forecheckande björnar, upp till offensiv zon där anfallen var kreativa och enkla på samma gång. De gånger hemmalaget fick till anfallen stod Svensson pall, och återigen visade ”Mackan” att han är en av Sveriges bästa målvakter.

Nu vänder vi mot Skellefteå och nytt glödhett derby om mindre än 24 timmar. Då är allting från kvällens seger glömt, på tavlan är det återigen 0-0 när matchen startar. Att Luleå gör en lika platt match imorgon har jag svårt att tro. De har dock väldigt mycket att fundera över:

I Luleå var det mycket som höll låg kvalitet ikväll, men framförallt defensiven var under all kritik. Det såg virrigt, stirrigt och faktiskt riktigt uselt ut. Nyförvärven Schira och Melart visade inte upp någonting och supportrar till Luleå börjar nog fundera varför man under försäsongen hypade och hyllade Melart så enormt. Finländaren får finlandsfärjan Viking Line att framstå som en rörlig och vig ballerina, hamnar i stora problem direkt tempot höjs och passningsspelet tänker jag inte ens gå in på. Undertecknad har gjort en hel del säsonger i division 3 Västerbotten, där har jag stött på massvis av korpulenta backar som varit tunga i sarghörnet men löjligt enkla att åka förbi (och då var jag kanske raka motsatsen till en skridskovirtuous). Jag ser en likhet mellan dessa backar och Melart, trodde att han skulle hålla högre klass. Schira? En risk i egen zon i varje byte.

———————————————————————————————————-

Övriga resultat

Modo Hockey vs. Linköpings HC 2-3
Örnsköldsvikslaget gav bort poängen under matchens första fyra minuter då gästande LHC gick ifrån till en 0-2 ledning. Defensiven fortsätter att spöka där nere och Huras har mycket att fundera på.

1 kommentarer

  1. Måste säga att Skellefteå tog mig med överraskning, jag hade aldrig väntat att få se ett sånt spelskickligt lag. Plötsligt känns det som att denna säsong kan bli hur rolig som helst. Fast å andra sidan, Luleå kanske inte är någon bra värdemätare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *