Inför match: Finsk afton i templet

Nio av tolv möjliga poäng – Skellefteå AIKs start på säsongen är som vanligt väldigt stark. Ikväll gästar fjolårets stora succélag, Örebro HK. Och inför match ligger mycket fokus på vårat blåvita grannland.

Låt oss vara ärliga, Skellefteås två första matcher i SHL anno 15/16 var inte bra. De var stundtals riktigt, riktigt dåliga. Men efter en helg där rivalen Luleå slogs tillbaka två gånger om har vindarna vänt och tvivlarna tystat. Framförallt så har detta lagbygge bevisat att alla ingredienser för en lång säsong finns.
Ikväll ställs man emot ett svårbedömt lag, det finns delar av Örebro som jag gillar skarpt. Sen finns det delar som känns väldigt tveksamma. Känslan är att det inte kommer att bära lika långt som ifjol, men det kan lika gärna gå ännu bättre. Ja svårbedömt som sagt.

Inför match handlar väldigt mycket om Suomi, ett land som fått väldigt mycket media-tid senaste veckan. Att individer försöker att stänga gränsen vid Haparandra, och att en individ väljer att med något slags primitivt tänk bära den där vedervärdiga vita dressen, det är hemskt. Men detta bör och har lyfts i större medier, jag tänker inte gå in djupare i detta här på denna blogg. Men att nämna detta, och i samma stund föra era tankar in i  flyktingkrisen, tycker jag är mer än rätt. Vad är det som händer i vår värld? Absurt. Räckte inte 30- och 40-talet för mänskligheten?

Nåväl, dags att återgå till ishockeyn och matchen som vi om 40 minuter skall uppleva. Som sagt, och nu kommer jag att hålla mig vid röda tråden, handlar mycket om Finland ikväll. En representant från finska landslaget är på plats. I Örebro hittar vi fem finska spelare där Mikko Lehtonen och Joel Mustonen är kända ansikten för Skellefteå-publiken. Slutligen så ligger även mycket fokus på Skellefteås enda finska inslag, Janne Pesonen. Där väntar alla på den stora islossningen, något som vi kanske såg startskottet för i helgens back-to-back möten. Denna trio blir spännande att följa, Mikko har mycket att bevisa i ”templet” efter floppen ifjol.

Skellefteå spelar med samma lag som i helgen, med den enda ändringen att Fredrik Lindgren kliver in i backpar tillsammans med Heed och att Arvid Lundberg således förpassas till läktaren.

**********************************************************************************************

Skellefteås laguppställning:
Målvakter: Markus Svensson,(Erik Hanses)
Förstafemman: Niclas Burström, Alexander Urbom; John Norman, Erik Forssell, Jimmie Ericsson
Andrafemman: Tim Heed, Fredrik Lindgren; Martin Lundberg, Patrik Zackrisson, Janne Pesonen
Tredjefemman: Sebastian Aho, Anton Lindholm; Andrew Calof, Axel Holmström, Terry Broadhurst
Fjärdefemman: Sebastian Ohlsson, Marcus Pettersson; Pontus Petterström, Pär Lindholm, Adam Pettersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *