Matchtext: Svensson förde Skellefteå till seger

Rögle BKSkellefteå AIK 0-4 (0-2, 0-2, 0-0)

0-1 (07.22) EQ Andrew Calof (Janne Pesonen, Patrik Zackrisson)
0-2 (10.38) EQ Janne Pesonen (Fredrik Lindgren, Andrew Calof)
0-3 (21.11) EQ Janne Pesonen (Andrew Calof, Tim Heed)
0-4 (34.21) PP1 Erik Forssell (Tim Heed, Axel Holmström)

Skott på mål: 29-20 (12-5, 3-7, 14-8)
Utvisningsminuter: 12-8 (2-4, 8-4, 2-0)

Matchens tre stjärnor:

*** Markus Svensson – Klev fram när Rögle hade en del giftiga lägen, fick äntligen hålla sin första nolla för säsongen.
** Janne Pesonen – 3 poäng, trots att finländaren spelmässigt inte imponerade så väldigt. Visar dock klass vid målen. Snittar en poäng per match så här långt.
* Andrew Calof – Sin andra raka match med fjolårets succékedja, något som verkar ha tänt kanadensaren som bjöd på en läcker framspelning till Pesonens andra.

———————————————————————————————————-

Skellefteå bärgade säsongens sjätte seger när nykomlingen Rögle BK relativt enkelt nollades – i en match där västerbottningarna gjorde vad som krävdes utan att imponera.
Jag tycker att Skellefteå är ett av de bästa lagen vi mött, de spelar en modern ishockey som nog alla egentligen vill göra, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till C-more efter matchen.

Och visst, Skellefteå blixtrade stundtals till ikväll och visade upp beskärda delar av sin offensiva kreativitet och arsenal.
Men inte bjöd laget på någon speciellt hejdundrande uppvisning ikväll? De kom till jobbet, stämplade in och såg till att göra vad som förväntades för passet, och stämplade sedan ut – utan att framtvinga ens en droppe svett utöver den förväntade.

Med det sagt menar jag inte att kritisera insatsen, att vinna med 0-4 på bortaplan mot en poängtörstig nykomling är inte helt lätt – men ändock något som bör göras utan problem nio kvällar av tio. Ikväll fick vi inte heller se det det där tionde undantaget. Anförda av en inspirerad Markus Svensson och en poängsugen ”förstakedja” avfärdades Rögle. Ett lag som lever mycket på sin frenesi och intensitet, not so much på deras skicklighet. Och när frenesin eller intensiteten inte finns, då är inte heller Ängelholmarna speciellt farligt för något lag. Att de kommer att få slåss med Karlskrona och Modo om tolfte platsen känns givet.

Juniorernas effekt på matchbilden då?
Utebliven måste jag nog tyvärr säga.
Det syntes att alla tre ville mycket – att visa upp sig när chansens ges att vara med på fyra kedjor är förståeligt. Men ikväll blev just viljan deras största nemesis, på den här nivån räcker det inte att jobba hårt och åka snabbt. Det gäller att fatta rätt beslut på kort tid, ta till vara på sina chanser och spela smart vid de kritiska blå linjerna.
Ikväll stannade juniorernas insatser hårt jobb och snabb skridskoåkning. Det blev tyvärr väldigt många felpassningar som föranledde en del potentiellt giftiga turn-overs för Rögle.
Men intentionerna syntes ändå, och på sikt tvivlar jag inte ens en sekund på att dessa pöjkar kommer att bli bra spelare i SHL.

PP-mål igen, för andra matchen i rad dessutom. Hörde jag ketchupeffekt?
———————————————————————————————————-

Övriga resultat

Frölunda HC vs. HV 71 4-2
Jönköpingarna, som är seriens kanske största krislag, öppnade otroligt starkt borta mot serieledarna. 0-1 kom tidigt i matchen, och det följdes upp av ett snabbt 0-2 mål som dock dömdes bort för hög klubba. Efter det åt sig Frölunda in i matchen och vann till slut fullt rättvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *