Inför match: Intressant Färjestad gästar Templet

Färjestads BK är tillbaka i toppen av SHL efter ett gäng år där laget inte alls levt upp till de massiva förväntningar som hela Värmland ställer på dem – låt oss vara ärliga, att de gick till final 13/14 var en tillfälligt prickad formtopp i kombination med en ovanligt svag serie.

Men nu är de som sagt tillbaka på allvar, med en rejält spetsad trupp där backsidan sticker ut lite extra. Färjestad är faktiskt det enda laget som inte förlorat efter full tid ännu – något som Skellefteå garanterat vill ändra på i dagens tillställning.
I gästernas laguppställning finns det i år ett flertal namn som bör hållas ett extra öga på. Milan Gulas, 11 poäng, är en av dessa. Sylvass i offensiv zon och ett ständigt hot tillsammans med radarpartnern Robbie Earl.
Joakim Nygård är en annan. Kanske inte så utmärkande i poängprotokollet men personer med insyn i Färjestad vittnar om att Nygård går en mäktig säsong till mötes.

I Skellefteå hittar vi samma spelare som i senaste matchen mot Rögle BK. Mest intressant här är kedjan med Zacke-Calof-Pesonen som verkar kommit igån, efter en rätt trög start.

Kollar vi bakåt i tiden, de senaste två säsongerna, har lagen mötts 14 gånger och där har Skellefteå vunnit 10 med en total målskillnad på 52-30. Ett kraftigt övertag för Skellefteå alltså, men som alla vet ligger det där i det förflutna. Nytt år, nya tag, nya lag.

Kuriosa
*
De senaste fem säsongerna har lagen mötts vid 34 tillfällen. Skellefteå har ett litet övertag med sina 19 vinster, mot Färjestads 15.
* Även i den totala målstatistiken de senaste fem åren är det övertag för Skellefteå. 108-85.
* I Färjestad hittar vi en spelare med Skellefteå-anknytning. Det är Tomas Skogs, som var med i klubbens första guld på 2000-talet. Idag saknas han dock på grund av skada.
* Patrik Zackrisson är bäst i Skellefteå sett till plus/minus med sina +7.

Matchtips:
3-3 Heed eller Gulas avgör i sudden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *