Matchtext: Pesonen klev av skadad, men är snart tillbaka

Skellefteå AIK – Modo Hockey 5-3 (3-0, 1-2,  1-1)

1-0 (2.54) EQ Janne Pesonen (Patrik Zackrisson)
2-0 (4.04) EQ Pär Lindholm (Axel Holmström, Terry Broadhurst)
3-0 (15.49) PP1 Janne Pesonen (John Norman, Patrik Zackrisson)
4-0 (27.54) PP1 Niclas Burström (Janne Pesonen, Patrik Zackrisson)
4-1 (34.54) EQ Gustav Possler (Kristian Jakobsson)
4-2 (36.33) EQ Emil Pettersson (Gustav Possler, Kristian Jakobsson)
4-3 (41.37) EQ Gustav Possler (Oscar Hedman, Emil Pettersson)
5-3 (59.43) EQ Martin Lundberg (Patrik Zackrisson, Fredrik Lindgren)

Skott på mål: 39-29 (15-5, 15-13, 9-11)
Utvisningsminuter: 2-4 (0-2, 2-2, 0-0)

Matchens tre stjärnor:

*** Patrik Zackrisson – Fyra poäng talar för sig självt – Patrik Zackrisson var matchens gigant och hakar med dagens poängskörd på i toppen av SHLs poängliga. Förutom poängen är han otroligt stark över hela isen, otroligt nyttig.
** Janne Pesonen – Kan se trög ut stundtals, men finländaren osar klass rakt igenom. Är ett hot vid varje puckkontakt i offensiv zon och har börjat förvalta sina lägen.
* Marcus Pettersson – Fortsätter att övertyga och växer för varje dag in allt mer i SHL-kostymen. Spelar klokt och tar inte alls samma risker som ifjol. Känns given i JVM.

———————————————————————————————————-

Fyra minuter – pang, bom – sen hade Skellefteå avgjort matchen och gjort vad som krävdes för att vinna. Tyvärr insåg även spelarna det och resterande 56 minuter går inte till historien som ishockeyns bästa stund.

Ett Skellefteå två-tre klasser för stort segrade i kvällens match utan att egentligen behöva anstränga sig speciellt mycket.
Fram till den 14 minuten i andra perioden, då gästerna började äta sig in i matchen och Skellefteå tvingades att anstränga och svetta ned sig rejält för att bärga alla tre poäng. Det började med att Modo åt sig tillbaka målmässigt, följdes upp av att de tog över även spelmässigt och långa stunder i den sista perioden handlade det bara om centimetrar från kvittering.

En avgörande sekvens kom i matchens absolut sista och skälvande sekunder när Modo pressade på för kvittering och Markus Svensson stod för säsongens mäktigaste räddning. Ett skott från blå styrdes på täckande Tim Heeds klubba och såg ut att ställa Svensson totalt, men på något sätt lyckades burväktaren reagera, få upp sin plockhandske och rädda.
Spelet vände och Martin Lundberg avgjorde.
Det såg ut som ett givet 4-4 mål, det blev istället till ett 5-3 mål.
Ridå, Modo.

Bäst i Skellefteå var superduon  Patrik Zackrisson och Janne Pesonen som ikväll låg bakom fyra av fem mål. Zackrisson lämnade isen med fyra assistpoäng och Pesonen med två mål, ett assist.
Matchhjälten Pesonen tvingades dock kliva av matchen och uppsöka sjukhus för röntgen efter en slashing i den andra perioden. Skellefteå-publiken höll andan när de såg finländaren lämna isen märkbart förbannad. Efter matchen kommer lagets läkare, Karin Rundblad, med lugnande besked som ni hittar i citat-fältet.
———————————————————————————————————-

– Man ska ha en stor respekt för poängen, och även motståndet. Vi möter ett skickligt lag som börjar chansa där vid 4-0 och får utdelning för det. Men det är så hockey ser ut, släpper man på greppet så vänder det snabbt.
Bert Robertsson

– De börjar hitta varandra allt bättre och är väldigt viktiga för oss, så klart. De verkar trivas tillsammans. Men jag tycker att laget har spelat riktigt bra mot slutet, vi har fått bättre fart i alla enheter och har börjat göra rätt saker ute på isen, nu har det lossnat för dem och det kommer att göra det för fler i laget det är jag säker på.
Bert om superduon, och laget i helhet

– Janne har varit på röntgen och det såg bra ut, vi räknar med att ha honom tillbaka i spel snart. Han är tillbaks i omklädningsrummet nu och vi tar skadan day-to-day.
Karin Rundblad som fortsätter med fyra spelares status:

Arvid Lundberg (klev av i tredje perioden) – ”Arvid sitter och isar nu, vi kommer att undersöka honom ytterligare för att få en bättre prognos”

Pontus Petterström (klev av i andra men kom sedan tillbaka) – ”Vi tog ut honom för undersökning men han kunde fortsätta spela, inget allvarligt”

Mattias Ritola – Mattias är närmast spel av han och Anton. Vi kommer att röntga honom på måndag och utifrån det ska vi se när han kan kliva på. Tanken är att vi ska kunna föra tillbaka honom i spel efter det.

Anton Lindholm – Anton är uppe och går men frakturens läge gör att vi är försiktiga så att han om 20 år inte ska få några problem.
 

———————————————————————————————————-

 

Övriga resultat

Rögle BK vs. Färjestads BK 1-2 efter straffar
Karlstadslaget tar med sig två poäng från Ängelholm efter att Linus Persson avgjort i sudden. Detta var tillsammans med Skellefteås enda match de enda som spelades 16.00. Klockan 18.30 började fem matcher, som jag nu ska följa på C-More.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *