Inför match: Kan Pesonen bli nya Holloway?

Det är exakt 14 dagar sedan Janne Pesonen och Markus Svensson förde Skellefteå till en komfortabel 0-4 seger i Ängeholm, mot Rögle BK.
Idag är det dags för säsongens andra möte – och frågan är om finländaren, som klev av skadad i senaste matchen, tar över Bud Holloways roll.

Säsongen 12/13, senast Rögle återfanns i SHL, hade Bud Holloway stor show i lagens fyra första möten då han stod för 12 poäng fördelat på 9 mål och 3 assist. Vid två tillfällen sköt han hat-tricks och Ängelholmarna hade inget att sätta emot när kanadensaren dominerade.

I årets upplaga av Skellefteå saknas den country-nynnande transatlanten, men i laget finns det istället en finländare som håller låg profil utanför isen men tar för sig betydligt mycket mer på. När västerbottningarna gästade nykomlingen för lagens första drabbning i år stod också Pesonen för tre poäng – ett snitt som tar honom till Holloways poängskörd.

Gästande Rögle har inte alls gjort bort sig, nykomlingar som man är, i årets SHL. Laget har torskat en hel del jämna matcher där målskyttet gått i baklås, och står hittills noterade för 14 poäng på 13 matcher. Med det är laget det bästa av trion nykomlingar.
Precis som inför förra matchen så lyfter jag Sebastian Wännström och Jordan Smotherman, två av få spelare som kan klassas som spets – även om det inte alls är likt den spets övriga lag kan stoltsera med.

I Skellefteå är Anton Öhman tillbaka efter det långa skadehelvetet som hållit honom från spel sedan försäsongen. Den unga backen kliver in istället för Arvid Lundberg vars skada håller honom från spel.

Kuriosa
* Senast lagen möttes vann Skellefteå på bortaplan med 0-4.
* Skellefteå placerar sig inför match som fyra i tabellen med 26 poäng, tar laget minst 2 poäng kliver de upp på andra plats bakom suveränen Frölunda.
* Rögle parkerar på nedre delen av tabellen med endast 4 poäng ned till kvalstrecket.
* Oscar Dansk, målvakt i Rögle, rankas just nu som seriens bästa målvakt med de finfina siffrorna 92.57%
* Poängbäst i Skellefteå, Janne Pesonen 15 poäng (7+8).
* Poängbäst i Rögle, Jack Connolly, 9 poäng (4+5)

Matchtips5-2 till Skellefteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *