Matchtext: Säsongsdebutanten klev fram

Skellefteå AIK – Rögle BK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

1-0 (31.27) EQ Anton Öhman (Axel Holmström, Adam Pettersson)

Skott på mål: 27-20 (8-6, 12-8, 7-6)
Utvisningsminuter: 4-6 (0-2, 2-4, 2-2)

Matchens tre stjärnor:

*** Markus Svensson – Nere i Ängelholm stod ”Mackan” för en strålande insats som kröntes med säsongens första nolla. Ikväll var han minst lika bra och stod för flertalet mäktiga räddningar på Rögles giftiga kontringar och långa anfall.
** Anton Öhman – Debuterande Anton Öhman var pigg matchen igenom och såg oerhört glad ut över att vara med på isen. Insatsen kröntes med ett mål, vilket också får anses vara rättvist då Anton var en av de bästa spelarna ikväll.
* Andrew Calof – Skapade en del på egen hand och bjöd på ett par vackra framspelningar.
———————————————————————————————————-

Under dagen har det mesta i den mediala världen handlat om Lasse Johansson och det ryska ishockeyförbundet. På pressläktaren var det också just detta som diskuterades flitigast. Och så även efter matchen – för det var inte någon vidare underhållning vi bjöds på.

Efter två matcher har Rögle ännu inte gjort mål på Skellefteå, och även om gästerna gjorde en bra bortamatch och skapade lägen för att orsaka nätrassel så lyste ändå lagets svagheter igenom. Nykomlingarna har inte den där spetsen i laget som kliver fram i dessa typer av matcher och förvaltar de lägen som skapas.
Jag vill absolut inte förringa Rögles insats – de var stundtals bättre än Skellefteå och i en rättvis värld hade de åtminstone åkt hem med en poäng. Men någonstans så förtjänar ett lag inte att vinna om målet inte hittas, och där har Eldebrinks gäng något att fundera på.

I Skellefteå var det ikväll en enda grå massa med några få undantag. Det var en kväll på jobbet för samtliga, och samtidigt som ingen inte dök upp – för alla klarar sig undan med godkänt – så kan man förvänta sig mer svett på arbetströjan och mer producerat än så här. De tre poängen får dock ses som ett styrkebesked då laget vinner även på sina sämre dagar, något som i slutändan brukar visa sig vara av stor vikt.

De få undantagen ikväll är givetvis ”Mackan”, säsongsdebutanten Anton Öhman och en pigg Andrew Calof.
Svensson krediterades ikväll för sin andra nolla i årets SHL, och Rögle verkar vara något av en drömmotståndare då den tidigare nollan även den kom mot dem. Gästerna hade faktiskt ett flertal giftiga lägen men Svensson visade då sin klass och bjöd publiken på en del riktigt svettiga räddningar.
Anton Öhman visade god form och insatsen lovar gott inför framtiden.
Andrew Calof var den som stack ut mest, med ett par finurliga framspelningar.

Jag tänker inte gå in mer på Lasse Johansson ikväll. Det räcker att ni läser kvällsposternas texter om detta och min krönika som publicerades tidigare under dagen.

———————————————————————————————————

”Det är ju jätteviktigt om vi ska gå långt i slutspelet. Vi behöver en bred och stark trupp, det tycker jag också att vi besitter i alla lagdelar”
Klockare om konkurrenssituationen på backplats när Lindholm och Lundberg är tillbaka.

”Kul att han är tillbaka, jag tycker han är en spelskicklig back som hittar bra lösningar ute på isen.Vi kommer få stor nytta av honom framöver. Idag fick han dessutom göra mål och det är givetvis väldigt roligt för honom”
Stefan Klockare om Anton Öhman.

”Det var givetvis lite ovant att spela men jag tycker ändå det gick bra, och sen givetvis väldigt skönt att få göra mål dessutom. Jag fick pucken från Axel och tänkte bara lägga in den mot mål för styrning, sen ser jag att den går in och det var givetvis en otroligt skön känsla”
Anton Öhman

”Det är nog Ponta, han har ju tagit på sig att vara kapten så han måste ju gå i bräschen, haha”
Svensson om vem i laget som kommer att vara vackrast i ansiktet under ”Movember”

”Får man så där mycket attention för ett fladderskott?”
Aho om Öhman som omringades av journalister efter matchen

———————————————————————————————————-

Övriga resultat

Örebro HK vs. Malmö Redhawks 1-3
Malmö skräller och plockar alla tre poäng i den erkänt svårspelade Behrn Arena. Det såg dock länge ut som Örebro skulle vinna, då de vann skottstatistiken i den första perioden med överlägsna 19-3. Men offensiven kom av sig och Malmö fick äntligen vinna igen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *