Inför match: Säsongens andra back-to-back helg

Säsongens andra back-to-back helg står inför oss och som motstånd denna gången står Malmö Redhawks.
Senast Skellefteå hade en helg likt denna stod Luleå för motståndet.
Då, sex poäng och fem riktigt bra perioder – nu förväntas laget stå för en lika bra helg.

SHL har till denna säsongen sett till att åtgärda spelschemat till det bättre.
Ifjol kunde till exempel Skellefteå ha en så kallad back-to-back helg där två olika motstånd stod på andra sidan isen från ena dagen till den andra. Lördagens motstånd hade då ofta spelledigt dagen före och således rejält mer utvilade.
Nu har ligan insett de problem och orättvisor som fanns. Under denna säsong kommer det att vara samma motstånd vid dessa helger.

Denna helg är det som ni redan förstått dags för säsongens andra och sista dubbelmöte. Nykomlingarna Malmö Redhawks står för motståndet – ett lag som parkerar i nedre delen av tabellen efter en poängmässigt svag start av säsongen.
Precis som Rögle har dock laget varit nära poäng vid flertalet av matcherna men haft stora problem att förvalta sitt spelövertag till mål vilket i slutändan har blivit till motståndarlagens fördel.

I Malmö Redhawks saknas den stora stjärnan Andreas Thuresson, vilket får ses som ett gigantiskt avbräck.
Går man igenom laguppställningen så finner man att den poängmässigt sett toppas av två transatlanter och en Umeå-son.
T.J Galiardi och Tenute är lagets två bästa poängplockare hittills och Skellefteå bör hålla koll på dessa när de är på isen – två smarta spelare som gillar att sätta upp sina medspelare till bra lägen.

I Skellefteå är lagkaptenen Jimmie Ericsson tillbaka efter sex matchers avstängning, och vikten av den återkomsten är givetvis stor. Han går direkt in i förstakedjan med Norman och Forssell – en trio som var väldigt framgångsrika tillsammans innan Ericssons avstängning.
På kaptenens bekostnad petas junioren Wingerli, vilket kan ses som väntat men ändå tråkigt då ynglingen inte alls gjort bort sig i sina uppträdanden.

Jag förväntar mig en tät match där hemmalaget mycket väl kan rycka ifrån till en tvåmålsledning tidigt i matchen.Över 60 minuter är dock känslan att Skellefteå är starkare och att vinsten bärgas i förlängning.

Vad tror ni?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *