Bloggkrönika: Säsongens häftigaste kväll

Första lördagen efter löning, dagen efter en imponerande vändning och sista hemmamatchen före uppehållet.
Det mesta talar för en härlig publikmatch – och som grädden på moset kommer arenan att fyllas på med drygt 500 vitklädda grabbar från Local Stores årliga evenemang.

Igår när jag från en kompis soffa såg Skellefteå stå för en mäktig upphämtning där de på blott några minuter vände en till synes given förlust till tre viktiga pinnar, slog det mig att det återigen fanns en stor skara svartgula supportrar på plats.
Det är inte ofta lag på bortamatch i Skellefteå har med sig en klack – men vart än Skellefteå spelar är det mer än regel än ett undantag att de har en klack på plats.
Laget har supportrar runt om i vårt allt för avlånga land, och vilken känsla att alltid ha det stödet i ryggen oavsett om spelplatsen heter Skellefteå Kraft Arena, Kinnarps- eller Malmö Arena.

Det enda lag som alltid dyker upp med ett gigantisk bortafölja är Luleå – som oftast också överröstar hemmapubliken från sin intryckta position i övre östra hörnet.
(Men då gör North Power samma sak när de gästar Coop Arena)
I afton kommer västra stå att överröstas igen – då drygt 500 heltaggade ”Locals” tar över sittplatsen mittemot ståplats. Detta är ett evenemang som varit årligt återkommande ett gäng år nu och vuxit större för varje gång.
Ett fantastiskt initiativ från kompisarna Alexander Nordlund och Johnny Hedlund som tillsammans driver en av stadens mest populära klädbutiker för män.

Undertecknad har tagit del av planerna som satts upp för aftonen när horden av vitklädda ska göra Skellefteå Kraft Arena till en kokande kittel. Och i den planen finns ett inslag som kan bli det mäktigaste på länge.
Jag har funnits på plats när North Power fått hela arenan att hoppa inför SM-finalerna. Jag har hört en hel drös av klappvänliga och sköna ramsor.
Men det är något med aftonens inslag från de 500 ”Locals” som får mig att rysa vid bara tanken, fungerar det för dem kommer ni allihopa att känna hur håren ställer sig.
Och sitter ni hemma utan biljett till kvällens match råder jag er att plocka fram bankkortet och klicka hem en.

Bloggen kommer att lägga ut en del bilder och texter från dagens evenemang, så häng med här vettja!
Huvudnumret är givetvis matchen i Skellefteå Kraft Arena. Men i kölvattnet bakom den kommer en annan stor match att utspelas någon timma efter matchens slut.
Då kompisarna Alexander och Johnny går upp i boxningsringen på Verandan för att göra upp.
Som sagt, det är ett fantastiskt evenemang de har satt ihop.
Frågan är inte om det blir större nästa år, utan hur stort det kan bli?
Jag ser ingen gräns än.
Until later, tack för mig.

Bloggkrönika signerad Robin Lindgren

Bloggkrönika signerad Robin Lindgren

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *