Inför match: Efter uppehållet – revansch att utkräva

Då var vi här igen – tillbaka i Skellefteå Kraft Arena för SHL-ishockey.
Det är drygt två veckor sedan sist, och för motståndet står Örebro som faktiskt är det enda lag som besegrat Skellefteå efter full tid här i ”templet”

Med åtta spelare på olika landslagsuppdrag (Holmström, Aho, Ohlsson, M.Pettersson, Lundberg, Ericsson, Norman & Broadhurst) har Skellefteå ändock tränat hårt under uppehållet – spelarna talar ofta om att de hellre åker på landslagsläger för att slippa dessa tuffa träningsveckor (givetvis med en glimt i ögat). Under tisdagen smygstartade laget med det andra mötet i CHL-åttondelsfinalen, en iskall match som till slut gav ett avancemang efter totalt 7-3 mot tyska Eisbären Berlin.

Nu står dock laget inför en betydligt tuffare uppgift då det stora nemesis-motståndet Örebro HK återigen gästar. Det rödvita poplaget med Behrn Arena som hemvist har sedan avancemanget till SHL varit en tuff nöt för Skellefteå att knäcka.
Varför?
Givetvis är en av faktorerna spelet – Örebro står för en kontringsinriktad ishockey där de är sylvassa. Sedan måste det också nämnas att gnällbältets stolthet har flera vindsnabba forwards som älskar att sätta fart under rören och skrinna ifrån motståndarnas försvar.

I Skellefteå satsar Wallsson och Holm för första gången på Hanses som startmålvakt på hemmaplan. Målvakten har startat tre gånger tidigare under säsongen men samtliga på bortaplan.
I de främre leden börjar man se vissa formationer sätta sig.
Förstakedjan med Forssell, Norman, Ericsson känns komplett och solklar.
Andrakedjan med Zacke, Calof och Pesonen minst lika komplett som lagets första trio. Bakom dessa två linor ser vi hur Wallsson bara väntar på Ritolas ankomst – då kommer Skellefteå AIK förfoga över tre livsfarliga och välkomponerade kedjor.
Mattias Ritola – Axel Holmström – Martin Lundberg. En ynnest för vilket lag som helst att ha denna trio i en tredjekedja.

Kuriosa:
* Poängbäst i Skellefteå är duon Patrik Zackrisson 19p (3+16) och Janne Pesonen 19p (9+10).
* Poängbäst i Örebro är Daniel Viksten med sina 14p (5+9)
* Vid eventuell Skellefteå-seger kommer laget närmare Frölunda i toppen av tabellen. Just nu skiljer det 5 poäng till serieledarna.

Matchtips:
4-2 till Skellefteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *