Matchtext: Ny mediakub och Holmströms sköna kväll

Skellefteå AIK – Örebro HK 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

1-0 (11.43) EQ Niclas Burström (Adam Pettersson, Axel Holmström)
2-0 (22.55) PP1 Axel Holmström (Jimmie Ericsson, Patrik Zackrisson)
2-1 (25.43) EQ Johan Wiklander (Marko Anttila, Mikko Lehtonen)
2-2 (50.18) PP1 Jakub Krejcik (Ville Viitaluoma)
3-2 (60.57) PP2 Patrik Zackrisson (Tim Heed, John Norman)

Skott på mål: 37-24 (11-10, 12-9, 10-5, 4-0)

Utvisningsminuter: 10-12 (4-2, 2-4, 4-4, 0-2)

Matchens tre stjärnor:

*** Axel Holmström – Ikväll behövs ingen motivering till varför Axel var isens främsta. Visade vilken talang han besitter.
** Patrik Zackrisson – Den skickliga centern fortsätter att övertyga och gör dessutom poäng i en allt större utsträckning än tidigare. Uppe i toppen av SHLs poängliga.
* Erik Hanses – Målvakten fick chansen i sin första match från start på hemmaplan och övertygade enormt med flertalet vassa räddningar.

———————————————————————————————————-

Väntan har varit lång för Skellefteås supportrar men kanske främst för Axel själv – där den uteblivna målskörden varit frustrerande.
Men två mål på landslagslägret såg till att spärrarna släppte och efter gårdagens match var det en sprudlande glad Arvidsjaurspajk som omringades av media.

Det dröjde 18 matcher för Skellefteås supertalang, men nu behöver han inte lämna isen och åka hem till sängen med hjärnspöken längre. Lättnaden vid 2-0 målet gick inte att ta miste om – det gick nästan att se stenen som släppte. Efter matchen var Axel det givna målet för oss citatjagande journalister och vi bjöds på en väldigt lycklig artonåring som förmodligen somnade med ett leende på läpparna.

Gårdagens match var en av de bästa jag sett Skellefteå göra efter ett uppehåll – av tradition brukar laget vara rejält nedtränade och således stå för tveksamma insatser – men så inte igår. Den enda formationen som inte såg helt väloljad ut var den andra med Pesonen – Zackrisson – Calof som inte riktigt fick till det i spelet med lika många spelare på isen. Förklaring till detta kan vi möjligtvis hitta i det faktum att den kedjan var den enda där alla tre var hemma under föregående veckan och genomgick den hårda träningen – i de övriga tre linorna var det någon/några som var på landslagsläger.

När Zackrisson igår sköt 3-2 i förlängningen och matchen då avslutades innebar det också mediakubens sista uppgift i Skelleteå Kraft Arena. Arbetet har nu börjat för att byta ut den gamla mot en helt ny – och futuristisk – mediakub i absolut toppklass. Faktum är att det är den i särklass största mediakuben i Sverige, förutom nationalarenan Friends. Under matchen igår fick jag ett snack med en av pådrivarna och eldsjälarna bakom projektet, Skellefteås mediaansvarige Tobias Lindgren:
– Den är helt unik i sitt slag och finns ingenstans i världen, inte ens i NHL.

Utöver den nya mediakuben kommer också ett helt nytt matchintro att presenteras, om detta säger Tobias Lindgren som följer på Skellefteå AIKs hemsida:
– Det är blir något unikt, i världsklass, och har tagits fram för att leva över tid och samtidigt ha utrymme för nivåhöjningar – något att uppleva på plats.

Mer om detta hittar ni HÄR.

———————————————————————————————————
Idag kommer citaten från Axel Holmström och Örebros Daniel Viksten:

Hur glad kan man vara? Otroligt skönt och det syntes nog där ute att det var en enorm lättnad att äntligen få göra det där målet.

– Det betydde en hel del ändå, jag fick med mig självförtroende hem och kändes som jag höll i pucken på ett bättre sätt och gjorde bättre avvägningar med den. Kan ha betytt en hel del faktiskt.
Om de två målen han gjorde mot Tjeckien med juniorlandslaget

– Haha nej det kan det fan inte vara, jag ser sämre i den här skiten än i vanliga fall. Oddsen var väl ännu högre för att jag inte skulle göra mål idag om vi säger så.
Om det heltäckande visiret låg bakom säsongens första mål

– Nej förhoppningsvis inte, det hoppas jag verkligen inte om vi säger så. Det här är den längsta mållösa streaken jag haft och det vill jag aldrig vara med om igen. Men det har ändå varit en bra lärdom att det studsar emot ibland,  men förhoppningsvis kan jag bli effektivare nu.
Om det dröjer 18 matcher till nästa kasse

– Jag är på väg till slutspelsformen. Jag hade kanske lite mer självförtroende i de avgörande lägena då i jämförelse med nu men som sagt så känns det som  jag är på väg dit nu.

Daniel Viksten:

– Det känns som vi är extra taggade varje gång vi ska möta Skellefteå och jag tycker vi står emot bra ikväll. Vi har spelat bra mot dem och kommer alltid ihop tight mot dem.

– Vi är två lag som vill spela offensiv hockey, det är många spelare i bägge lagen som har bra speed och vill göra kreativa saker på isen.

– Skellefteå är ett skickligt lag och ikväll skapade de mycket chanser, jag tycker vi står emot bra men till slut lyckas de peta in pucken och jag tycker de är ett svårt motstånd som ikväll gjorde en bra match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *