Inför match: Ritola gör efterlängtad debut

Dagen många väntat på sedan den 28 april är nu här – liraren Ritola gör sin SHL-debut för Skellefteå AIK.
Det har dragit ut på tiden, med skada på skada men i SHLs 18 omgång är det dags.

För journalister är det en ständig utmaning att hitta något i varje match som får den att sticka ut ur mängden – hitta vinklar för de som känner igen begreppet.
Detta är en utmaning som i serielunken blir än viktigare, men framförallt än svårare. I gråa matcher där ingenting utmärker sig sitter man ofta länge och vänder på stenar för en eventuell vinkel.
Idag, när serielunken är ett faktum, finns dock inga problem i att hitta vad som sticker ut. Dagens ”grej”, eller ”grej of the day” om ni vill, är så klart att Mattias Ritola tar på sig Skellefteå AIK tröjan för första gången i SHL-sammanhang. En återkomst som jag vet Wallsson välkomnar med öppna armar – nu får tränarna en angenäm möjlighet att ställa tre livsfarliga formationer på isen och Skellefteå blir med ens ett ännu bättre lag.

Mattias Ritola går direkt in i lagets ledande formation med Zackrisson och Calof – då Pesonen klev av skadad i torsdags och saknas idag – och snacka om bra miljö för debutanten som får hela seriens assistkung vid sin sida.
Gör Ritola mål idag?
Ja det gör han nog.

I Färjestad är det mesta som sig bör – laget ligger på femteplats och har utan att egentligen imponerat hakat på i toppstriden ändå. Senast förlorade laget på hemmaplan mot krislaget Modo, så räkna med en rejäl revanschlusta i Karlstadslagets spelare.

Kuriosa:
* Färjestads poängbästa spelare är Milan Gulas som står noterad för 17 poäng (8+9).
* Skellefteås dito är centern Patrik Zackrisson med sina 21 poäng (4+17).
* Skellefteå ställer Markus Svensson i mål – målvakten som just nu är seriens kanske hetaste.
* Senaste mötet mellan lagen var i Skellefteå den 17 oktober – då vann västerbottningarna med 3-1 efter 2 mål av Heed och ett av Calof.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *