Matchtext: Drömdebut för Ritola

Färjestad BK – Skellefteå AIK 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)

0-1 (11.10) EQ Terry Broadhurst (Jimmie Ericsson, Pär Lindholm)
0-2 (16.58) EQ Adam Pettersson (Terry Broadhurst, Markus Svensson)
0-3 (27.02) EQ Andrew Calof (Alexander Urbom, Mattias Ritola)
0-4 (36.42) EQ Andrew Calof (Niclas Burström, Patrik Zackrisson)
0-5 (49.40) EQ Mattias Ritola (Andrew Calof)
1-5 (51.17) EQ Linus Persson (Ole-Kristian Tollefsen, John Persson)

Skott på mål: 29-22 (12-5, 7-8, 10-9)
Utvisningsminuter: 2-6 (2-6, 0-0, 0-0)

Matchens tre stjärnor:
*** Andrew Calof – Tre poäng och bud på mer. Var stekhet ikväll och hade stundtals lekstuga med stackars Färjestads-backar. Framspelningen till Ritola är så vacker.
** Mattias Ritola – Debut och visade direkt vilken tillgång han kommer att vara för Skellefteå – avslutet vid 0-5 personifierar en äkta målskytt.
* Alexander Urbom – Matcherna mot Färjestad blir alltid fysiska och där är Urbom klockren – står upp för laget och visar motståndarna att det gör ont framför Skellefteås mål.

———————————————————————————————————-
Han kom – han sågs – han imponerade – han gjorde mål.
Mattias Ritolas debut motsvarade alla förväntningar som ställts på honom och ikväll saknades inte ens Pesonen, det säger väl allt.

En tuff bortamatch i Karlstad, mot ett lag som inför säsongen hyllats till skyarna och av många tippats vinna serien och sedermera även guldet.
Något som skrämde Skellefteå AIK?
Nej. Västerbottningarna kom ut med en bra inställning och spelade ruskigt starkt i egna zonen – Färjestad tilläts inte skapa något egentligen långt anfall. Och när Skellefteå anföll gjorde man det med bravur.
Calof gjorde ikväll två mål och stod för sin kanske bästa insats såhär långt denna säsongen.
Adam Pettersson, som varit lagets kanske största målsumpare i år, bjöd på ett otroligt vackert mål där han rundade en stillastående Nordin och grundlurade burväktaren Haugen.
Men sist – och inte minst – Mattias Ritola. Att i sin debut komma in och stå för en insats av denna kaliber vittnar starkt om vilken kaliber forwarden är. Visst, det såg stundtals lite stelt ut, men i det stora hela var Ritola en av planens främsta aktörer och  1+1 i debuten imponerar.

Skellefteås form för tillfället är makalös – laget har inte förlorat efter full tid på 12 omgångar och plockat 31 av 36 poäng under den tiden. Om mindre än en månad väntar Frölunda i Scandinavium och det ska mycket till om Göteborgarna utklassar Skellefteå igen.
Det är mycket som imponerar i Skellefteå, inte bara poängen som de spelat in. Nej det är mer än så. I spelet fem-mot-fem är man kanske hela seriens främsta lag – det är få motstånd som kan stå emot den brutala fart och finess som laget lyckas kombinera.
Framtiden ser ljus ut för Skellefteå AIK – för världen?
Inte lika ljus.
Alla tankar till de som föll offer i Paris, alla familjer, vänner, pojkvänner, flickvänner, föräldrar och barn som förlorat någon kär. När ska detta onödiga och idiotiska våld se sitt slut?
———————————————————————————————————-

Övriga resultat

Malmö Redhawks vs. Brynäs IF 0-3
Gävle-laget fortsätter att plocka poäng och hakar på i toppen av tabellen.

Luleå HF vs. HV 71 1-4
Nej, nu måste något hända i Norrbotten. Efter blott 18 omgångar ligger man 24 poäng efter serieledaren och detta är givetvis ett gigantiskt fiasko för laget som redan målat väggarna med guld och i stort sett lovade en trippel guld inför säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *