Inför match: Ett gigantiskt nyförvärv förgyller dagens match

En ny gigant snor åt sig allas blickar när de vandrar ut längs Skellefteå Kraft Arenas läktare – jag talar så klart om den nya mediakuben som nu ska invigas.
Jag hade hört att den var stor, ändå häpnades jag vid första anblicken.

Det har gått över en vecka sedan sist, men nu sitter jag här bakom tangentbordet igen redo för ännu en omgång i vad som utvecklats till en maktkamp mellan Skellefteå AIK och Frölunda HC. Två lag som ser snuskigt starka ut och håller absolut högsta klass just nu.
På andra sidan isen står i afton nykomlingen, tillika tabelljumbon, Karlskrona HK som är på desperat jakt efter poäng. Det har bara blivit 8 poäng på 19 försök så här långt.

I Skellefteå matchas ikväll Svensson i kassen, och kapten Ericsson är tillbaka efter en matchs frånvaro. Han kliver direkt in i en förstakedja med Martin Lundberg och Adam Pettersson. Mest intressant att följa i afton blir dock Mattias Ritola som gör sin första hemmamatch i Skellefteå AIK tröjan (i SHL-sammanhang). På sina två första matcher har Ritola levererat, 2 mål och 1 poäng. Utöver poängskörden har han imponerat stort i spelet med puck och ser ut att bli en rejäl tillgång för Wallssons gäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *