Inför match: Förlängs sviten?

Matchdag i Jönköping där traktens klassiska lag har växlat upp efter en minst sagt kaotisk och smärtsam start på säsongen – HV71 har hittat sin identitet och helt plötsligt ett lag att räkna med. Men den stora frågan inför kvällens drabbning är ändå om Skellefteå kan förlänga sin 14 matcher långa svit utan förlust efter full tid?

De ställdes emot varandra redan i omgång ett av årets SHL och efter Skellefteås 3-2 seger där tömdes en hel stads förväntningar på luft när HV71 radade upp förluster efter förluster. Inför säsongen var HV71 ett av de lag som förväntades steppa upp efter flera år av misslyckanden men när skadorna kom lika ofta som poängen i basket kunde inte laget leva upp till detta.
Men till slut kunde Lindbom ställa ett i stort sett fullständigt lag på isen och omgående kunde man börja ana en uppåtmarsch i tabellen.
Den senaste tiden har HV71 varit ett av seriens främsta lag anförda av en pånyttfödd Mattias Tedenby och succérookien Niklas Hansson.

I Skellefteå har ingenting den senaste tiden egentligen gått att klaga på, visst spelet mot Karlskrona värmde inte ens den mest frusne, men laget plockar ändå poäng på poäng och ser för stunden närmast ostoppbara ut. För drygt en vecka sedan hade laget två raka bortamatcher i Karlstad och Växjö mot två lag som inför säsongen hajpats rejält i landet. Resultatet? 10-3 till Skellefteå totalt. Mot två svåra motstånd.

Janne Pesonen saknas i kvällens laguppställning och som bekant kommer han inte att finnas i den förrän slutspelet tar vid, givetvis ett stort avbräck men inte något som Skellefteå inte klarar av. Tack vare sin bredd, fysik och sitt sätt att spela har Wallson även utan finländaren det angenäma privelegiumet att ställa ett högklassigt lag på isen. Sebastian Ohlsson är trettonde forward och det säger väl kanske allt?

Matchtips: 2-3.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *