Inför match: Kan Brynäs stoppa det svartgula loket?

En av säsongens häftigaste helger står nu inför oss när två av Sveriges främsta lag ställs emot varandra två gånger på lika många dagar.
Dessutom – mötet mellan seriens två bästa kedjor.

Andrew Calof, Patrik Zackrisson och Mattias Ritola, en trio som hittat varandra på ett imponerande sätt på deras fyra första matcher ihop. Och ikväll när det på andra sidan isen står en minst lika – om inte bättre – trio såfinns alla förutsättningar för en hyperintressant match.

Brynäs IF har den senaste tiden gått starkt och har lite i skymundan smugit med bakom Frölunda och Skellefteå i  tabellen. ”Bulan” har sedan ankomsten till Gävle sett till att Brynäs blivit ett lag med ett eget spel som de kanske saknat sedan guldåret.
Givetvis handlar det mesta om Scott-Rödin-Lindblom som är seriens näst poängstarkaste formation och här blir spelare som Urbom och Anton Lindholm viktiga för gästande Skellefteå AIK.

I svartgula Skellefteå gör man inte många förändringar sedan senast i Jönköping. Petterström har tvingats tacka nej till spel på grund av en lättare skada. Dessutom väljer Wallson att ställa Hanses i mål.

Inför match är givetvis den stora frågan ifall Brynäs ska bli det lag som sätter stopp för Skellefteås rekordsvit. Ifall de misslyckas förlängs segersviten till elva raka och poängsviten till 16 raka. Siffror som är enormt imponerande – framförallt då SHL i år är bättre än på länge med betydligt fler bra lag än de senaste åren.
För ett par år sedan hade Skellefteå spelare som Lindström, Möller, Holloway, Arvidsson, Bellemare, Karlsson. Ändå slås rekord efter rekord med denna upplaga.
Det, om något, vittnar om hur imponerande sviten är.

Matchtips: 4-3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *