Matchtext: Lundberg och Petterssons kväll

Skellefteå AIK – Brynäs IF 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

1-0 (00.58) EQ Axel Holmström (Martin Lundberg, Tim Heed)
2-0 (08.23) EQ Andrew Calof (Sebastian Aho, Mattias Ritola)
3-0 (22.56) EQ Terry Broadhurst
4-0 (28.28) EQ Niclas Burström (Adam Pettersson, Martin Lundberg)

Skott på mål: 23-28 (7-12, 11-8, 5-8)
Utvisningsminuter: 8-4 (4-0, 2-2, 2-2)

Matchens tre stjärnor:
*** Martin Lundberg – Isens gigant igår, och så även ikväll. Är i sitt livs form och hyllades efter matchen av alla.
** Adam Pettersson – Precis som Martin inne i kanske sitt livs bästa form. Bränner mycket lägen men vad gör egentligen det när han bjuder på offensiva prestationer av högsta klass?
* Markus Svensson – Igår stod Hanses för en högklassig insats – idag ville ”Mackan” inte vara sämre och inkasserade sin fjärde nolla för säsongen.

———————————————————————————————————-

Efter 23 omgångar är Skellefteå nu serieledare igen tre år i rad har laget som bekant vunnit serien i överlägsen stil och det mesta pekar mot att laget roffar åt sig checken för fjärde året i rad.

Det går rätt bra för Skellefteå AIK just nu.
12 raka segrar och 17 raka matcher med poäng, det skrivs om detta efter varje match men så ska det även göra. Sviten som den svartgula maskinen just nu har gående är svår benämna med något annat än superlativ.  Och det är inte bara poängen och segrarna som imponerar.
I veckan har Skellefteå mött ett HV71 på marsch uppåt i tabellen, i en erkänt svårspelade Kinnarps Arena. 3 poäng.
I helgen har Skellefteå dubbelt upp ställts mot ”Bulan” Berglunds intressanta och skickliga lag med en av seriens bästa linor. 6 poäng.

Den oerhört skickliga Brynäs-kedjan lämnade återigen isen poänglösa. Anton Rödin toppar SHLs poängliga och har fullkomligen bombarderats med lovord, ikväll lämnade han isen poänglös mot Skellefteå för sjunde gången på åtta försök. Skellefteås solida och disciplinerade defensiv har uppenbarligen ett antimedel mot storstjärnan och det syns även i kroppspråket hos Rödin som ser märkbart irriterad ut på isen.

I Skellefteå är det svårt att inte imponeras av de egna produkterna som i helgen återigen visat sig från sin bästa sida. Det är väldigt ofta som de större och mer kända namnen snor åt sig rubrikerna men efter denna helg vore det ett tjänstefel att inte viga rubriken åt dem.
Martin Lundberg och Adam Pettersson, två i klubben fostrade dynamos, som jag först och främst skulle vilja testa hos någon läkare. Hur kan rädslan för ett objekt som går i fortkörningshastighet vara så obefintlig att det gång på gång kommer ben, lår eller bröst ivägen för motståndarnas skott? I kvällens match försökte jag räkna antalet blockade skott som Skellefteå hade i sitt numerära överläge men jag gav upp för en högre makt. Bara i den sista perioden var det svårt att få fingrarna att räcka, och då är jag ändock en Skelleftebo som tydligen har tolv sådana att räkna med.
Men att dessa spelare är skickliga i den spelformen och på att försvara är ingen nyhet. I helgen har de bevisat sig vara dominanta även offensivt.
Skellefteås tredjekedja med Holmström-Pettersson-Lundberg är garanterat tillsammans billigare än vad spelare som Rajala, Butler eller Petruzalek tjänar individuellt.
Skulle jag vara sportchef och få välja mellan en Rajala eller tre Holmström-Pettersson-Lundberg typer så förstår ni nog vilket val jag varje dag i veckan skulle ta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *