Inför: Skade och DN-drabbat Skellefteå i ny arena

På 35 omgångar skiljer det 62 poäng mellan lagen som om drygt tio minuter drabbas samman – tabelltvåan Skellefteå mot den hjälplösa och helt avsågade jumbon Karlskrona. Det kan väl bara sluta på ett sätt när Västerbottningarna nu spelar i en för dem helt ny arena. Eller?
Skellefteå saknar till dagens match en hel del spelare och ställer upp med tre backpar och fyra kedjor – där Arvid Lundberg flyttas upp till forward till följd av de skador och avstängningar som drabbat laget den senaste tiden.
Det är väl egentligen det enda som talar för jumbon. Att Skellefteå med sin digra skadelista och möjligt en hel del aggressioner mot DN inte hittar fokus till matchen och gör en av sina patenterade bottennapp.

Det skiljer som sagt en sjuk mängd poäng mellan lagen men ger Skellefteå dagens motståndare fingret så har de ändå den kvaliteten att de kan ta hela handen. För när detta svartgula lag har en dålig dag med fokus på fel saker är de faktiskt riktigt lätta att slå. Kolla på Linköping i senaste matchen som kunde skratta hela vägen från första nedsläpp till tre poäng. I Skellefteå.

Nu tror jag ändå inte att det blir någon skräll ikväll. Skellefteå förlorade som sagt senast och lär inte vilja ge bort ytterligare tre poäng i kampen om förstaplaceringen. Det kommer inte bli någon utklassning – men nog vinner de med ett par mål i alla fall?
Jag säger 2-4.

1 kommentarer

  1. Pingback: Inför: Skade och DN-drabbat Skellefteå i ny arena | |

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *